[ nikol@c @ 29.04.2010. 10:49 ] @
Pozdrav, imam dva servera na kojima se vrti mysql, jedan je MASTER drugi je SLAVE za replikaciju. Imam nekoliko baza podataka koje se repliciraju na SLAVE. Sinoc sam dodao jos jednu bazu za replikaciju, sve dodao u my.cnf fajlove, restartovao mysql, zaustavio master, uradio dump zeljene baze i ubacio je na SLAVE, i podesio MASTER position i ostalo. Nakon toga sam otkljucao tabele na MASTERU. Ali od tada mi SLAVE status konstantno izbacuje greske. I ispise: Slave_SQL_Running: No i to za dvije stare baze podataka ali u oba slucaja za istu tabelu histories. Da napomenem baze imaju iste tabele ali su za razlicite drzave. Last_SQL_Error: Error 'Cannot add or update a child row: a foreign key constraint fails (`ina_nl`.`histories`, CONSTRAINT `FK_histories_distributions` FOREIGN KEY (`distribution_id`) REFERENCES `distributions` (`distribution_id`))' on query. Default database: 'ina_nl'. Query: 'insert into ina_nl.histories (comment, date, time, result, user_id, distribution_id) values ('vm', '2010-04-29', '11:41:45', 'key.9.0', 186, 109626)' Nakon cega ja uradim sljedece: SLAVE STOP; SET GLOBAL SQL_SLAVE_SKIP_COUNTER = 1; SLAVE START; i sve izgleda ok ali to traje mozda 5 minuta i onda sve po starom. Prilicno sam siguran da baze na MASTERU i na SLAVEU vise nisu iste. Da li je jedino rjesenje da uradim novi dump svih baza sa MASTERA i ubacim ih na SLAVE ili postoji neko brze rjesenje. Problem je sto samo za dump jedne od baza treba 5-6 sati. Zato mi treba nesto brze. [Ovu poruku je menjao nikol@c dana 29.04.2010. u 15:20 GMT+1] |