[ yhaker @ 30.04.2010. 18:35 ] @
MTG u Bugarskoj pokreće novi specijalizirani kanal: Nova Sport
tekst objavio: mPortal, jučer u 16:21

Međunarodna medijska grupacija Modern Times Group (MTG AB) u petak 30.04.2010. pokreće novi lokalizirani premium sportski kanal za potrebe bugarskog tržišta. MTG u Bugarskoj pokreće novi kanal pod imenom Nova Sport, a koji će emitirati atraktivne sportske događaje kao što su engleska nogometna liga Barclays Premier League i utakmice UEFA Champions League.
Kanal Nova Sport će između ostalog emitirati i prijenose atletike IAAF Diamond League te svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu koje se održava ove godine.

Program će emitirati svakodnevno između 12:00 i 01:00 sati po bugarskom vremenu.

MTG u Bugarskoj ima ekskluzivna prava na prikazivanje sadržaja sa FA Premier League Channel, Speedway Grand Prix i KHL (Kontinental Ice Hockey League). Nova Sport će biti ukupno 14. sportski kanal kojeg pokreće grupacija MTG, uz mnogobrojne Viasat Sport kanale koji emitiraju u Skandinaviji i istočnoj Europi. Kanal Nova Sport će krenuti umjesto besplatnog glazbenog kanala MMTV koji je prisutan u većini kabelskih mreža i IPTV platformi u Bugarskoj. To znači da će Nova Sport od samog starta emitiranja biti dostupan za više od 60% tv kućanstava u Bugarskoj.

MTG u Bugarskoj emitira i cijeli niz specijaliziranih plaćenih tv kanala koji emitiraju sa bugarskim titlovima uključujući filmski TV 1000 Balkan te dokumentarne kanale Viasat History i Viasat Explorer, a od 5.5.2010. i Viasat Nature.

Što se besplatnih, komercijalnih tv kanala tiče, MTG u Bugarskoj u svojem vlasništvu ima kanale TV Nova, Diema, Diema 2 i Diema Family, a sve navedene televizije zajedno imaju oko 29,3% udjela u ukupnoj gledanosti među gledateljima starosne dobi između 18 i 49 godina.

Kanal Nova Sport će biti dostupan i u ponudi digitalne satelitske pay tv platforme Total TV Bugarska koja emitira posredstvom eutelsatove flote na 16° istočno, a gdje je trenutno u nekodiranom obliku dostupan glazbeni kanal MMTV.Očekuje se da će kanal krenuti i u ponudi glavnog konkurenta Total TV-a, Bulsatcoma koji emitira na 39° istočno odnosno na satelitu Hellas Sat 2.

(Parabola.cz)

http://www.novatv.bg/