[ orlapk1 @ 30.04.2010. 19:27 ] @
Objasnicu najbolje sto umem. U mojoj kancelariji se nalazi server sa programom za knjigovodstvo. Inace je instaliran u linux operativnom sistemu i tu nema problema. Na njega su trenutno prikljucene dve radne stanice koje rade u windows xp sistemu. I one su ok. Problem je povezivanje sa malo starijim racunarom koji koristi windows 98SE. Server je prikljucen kao i radne stanice na osmoportni ethernet switch D-Link DES 1008D. U tom starom kompu je mrezna kartica D-Link 530 TX rev. c1. Ja sam kao nasao driver za ovu karticu i bas za operativni sistem win98SE i u Device menager-u mi pokazuje kao da funkcionise. U TCP/IP sam ubacio adresu servera i subnet mask, tj. adresa je ista kao kod servera ali se razlikuje poslednja cifra. Tako funkcionise i na drugim radnim stanicama. E, sad. Lako mi je u windows xp sistemu da osposobim radnu stanicu jer je vec oformljena mreza Local area connection gde samo odem u properties i ubacim adresu i subnet mask. Kako da napravim ja tu mrezu i na starom racunaru ili sta mu vec nedostaje. Unapred hvala. |