[ ptak 13. @ 02.05.2010. 00:39 ] @
Pozdrav kolege,
Imam jedan mali problemcic. Nabavio sam rack za HDD odnosno aluminijumsko kuciste u koje se smesta 3.5'' hard disk i povezuje preko USB 2.0 kabla i tako radi kao eksterni hard-disk. E sad On na sebi ima prikljucak za povezivanje napajanja, jer naravno nece da radi bez struje taj prikljucak izgleda ovako, okrugao je, ima 6 okruglih rupica i jednu pravougaonu u sredini, to je zenski prikljucak. Od 6 rupica koliko ih poseduje taj prikljucak za napajanje, 2 rupice su za GND, 2 za +5V, 2 za +12V i ona u sredini pravougaona ne znam za sta sluzi. E sad mene zanima gde ja da nabavim takav adapter sa takvim muskim kontaktom koji ce odgovarati ovom zenskom, kako se to zove ? Nadam se da me razumete...

Svaka pomoc je dobrodosla, a ja cu se potruditi nekako da vam dostavim sliku prikljucka kako bi ste mi sto lakse pomogli
Hvala !

Evo to je ovaj Ps/2 prikljucak identican je, pa ako moze pomoc gde ima ovakvih adaptera, koliki im je nazivni napon jel 12V ?!

P.S. Kod mene pise iznad tog kontakta DC IN na osnovu toga kontam da je to napajanje, ili se ipak ovaj rack napaja preko USB-a sto mi je malo nelogicno ?!?!
[ Darko_zed @ 02.05.2010. 15:32 ] @
Veoma slican po obliku dzeku S-videa odnosno to je DIN prikljucak ali koji? Trazim ako nadjem javljam .Pozdrav
[ Horvat I @ 02.05.2010. 16:31 ] @
Lepo pise izpod njega!
Code:
http://en.wikipedia.org/wiki/PS/2_connector
[ Sepa011 @ 02.05.2010. 16:31 ] @
Mini DIN 6

Isti kao na kablu od misa i tastature (PS/2)
[ ptak 13. @ 02.05.2010. 22:20 ] @
Da u medjuvremenu sami ja video da je isti kao kod misa i tastature nekad Ali ajde mala pomoc, gde se moze nabaviti takav adapter ? I koliko je zapravo napon na kom radi ? Jam islim da je 12V ali da ima i neke krajeve koji daju 5V kako ja to kontam, dobrodoslam i je svaka pomoc u smislu toga da resim ovo napajanje rack-a. Gde naci adapter za ovo ?
[ Horvat I @ 02.05.2010. 22:37 ] @
Najjednostavnije i sigurnije da otvoris kutiju i vidis gde je sta vezano.
[ peca26000 @ 02.05.2010. 23:40 ] @
Cudno ako je to PS2 prikljucak.!
Ti Nikola trazis ovo.

Da uguras ovo.

to je eksterni CD-ROM isto kao za hard, ja ga imam, ali viska nemam da ti dam, pa evo bar slikom, mozda nekome ovo odgovara, barem raspored...

[Ovu poruku je menjao peca26000 dana 03.05.2010. u 00:50 GMT+1]