[ MMX @ 02.05.2010. 09:08 ] @
Već par meseci imam problem sa MightyMouse-om. Problem se manifestuje u tome što je iz čistog mira desni klik prestao da funkcioniše. Pomislio sam da je softverski bug, ali, isti problem imam i na MacBook Pro-u. Umesto prikazivanja "Contextual menu"-a, desno dugme funkcioniše kao levo. Nije problem u podešavanjima, u System preferences je sve podešeno kako treba.

Jutros naiđoh na programčić pod imenom "Steer mouse", koji navodno proširuje funkcionalnosti miša. Kada sam ga instalirao na kućnoj mašini (Mac mini), klik na mišu je prestao da radi. :( Skrol dugme funkcioniše bez ikakvih problema, mogu da kliknem na ikonice u Docku, međutim, ako pokušam da kliknem na neku od ikonica na Desktopu, na neku od opcija u Finderu... miš ne funkcioniše. Odmah sam uninstalirao "Steer mouse", međutim, miš i dalje ne radi. Probao sam da resetujem PRAM, da obrišem Bluetooth.plist fajl, da uradim unpair / par... Ništa od toga nije pomoglo.

Ima li neko ideju na koji način bih mogao da rešim problem?
[ madamov @ 02.05.2010. 11:41 ] @
Jedino da ga otvoriš prema onim uputstvima sa YouTubea, pa da pročistiš iznutra, meni se sve čini da je reč o nekom kontaktu na elektronici unutra.
[ MMX @ 02.05.2010. 14:45 ] @
Otvorio sam MightyMouse-a, detaljno očistio kuglicu, limčić (koji pretpostavljam da ima neku ulogu kod desnog clicka), vratio flat kablove i voala. Desno dugme radi savršeno! :) Kada sam se uverio da je sve ok na MacBook Pro-u, upario sam ga sa kućnim Mini-jem i proradilo je bez ikakvih problema.