[ ksrele @ 02.05.2010. 21:31 ] @
Dakle ako mi u bazi stoji "Nesto Dobro" ja zelim da mi u Crystal Reportu stoji "ND" ili "N.D." kako ovo da izvedem?
Radim u VB.NET 2008 i radim tako sto dinamicki kreiram SQL upit koji se zatim izvrsi i podaci se smestaju u privremenu tabelu u dataset-u (tabela je vec unapred predefinisana samo se sada puni podacima) i onda se ta tabela prosledjuje u Crystal Report i onda to ispisujem.
Dakle, jedva sam i ovo izveo jer zaista nisam znao kako da dinamicki SQL upit odradim u Crystal Reportu.
E sad, resenje za moj problem moze da se uradi na dve strane (koliko ja kontam)
1. Pri samom SQL upitu i to tako da se koriste neke SQLite funkcije i da mi SQLite odma skrati string (od vise reci) na skracenicu i ja takvi prikazem u CR-u
2. Da u Crystal Reportu napravim neku funkciju koja ce mi ovo raditi, ali ja veze nemam kako to da uradim...

Ima neko neku ideju?
[ sallle @ 02.05.2010. 21:58 ] @
3. da nakon punjenja podataka u dataset, odradis srkacivanje fjom:

foreach (string rec in duga_rec.Split(new char[]{' '}))
{
if (akronim.length>0)
akronim += separator;
akronim+= rec.substring(0,1);
}

mozes i u sql-u napravis funkciju koja ce slicno radi. a verovatno moze i u cr-u (al to samo u slucaju nuzde)
[ ksrele @ 02.05.2010. 22:06 ] @
Evo, resio sam problem u CR-u:
Code:

WhileReadingRecords;
LEFT({DataTable3.Dokument}, 1)+MID({DataTable3.Dokument},INSTR({DataTable3.Dokument}," ")+1,1);

Hvala ti Sallle na pokusaju pomoci mada te ja nisam skontao sta si ti mislio sa tom f-jom.