[ neptuncokg @ 04.05.2010. 18:18 ] @
Svojevremeno sam imao problem sa pretragom opsega, koji sam rešio uz JPecinu pomoć. Evo te procedure: Dim rb As Range Dim rngTest As Range Set rngTest = Sheets("KPR").Range("F11:F65536") For Each rb In rngTest If rb.Value = Sheets("KALK").Range("I3").Value Then ' Nalazi redni broj u zadatom opsegu 'Salje izmenjene podatke u "KPR" Sheets("KALK").Range("M3").Copy rngTest.Cells(rb, -4).PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks:=False, Transpose:=False End If Next rb Problem sa ovim resenjem je taj, što pronalazi redni broj u opsegu (npr. za ćeliju "F15", rb = 5), a meni u stvari treba NE REDNI BROJ ćelije, već apsolutni broj, nevezano od toga koji je po redu odozgo na dole. Konkretno, ako u Sheets("KALK").Range("I13").Value = npr. 20, hoću da pronađem u opsegu upravo tu ćeliju, sa brojem 20, a ne 20-tu ćeliju po redu. Mučim se podugo sa ovim. Probao sam da preradim proceduru, ali bezuspešno. Pokušao sam da promenim deklaraciju AS Range, ali ni jednu ne prima. Na kraju sam uveo i filtriranje, ali ni tu ne uspevam. Evo i makroa za filter: Dim brK As Integer brK = Sheets("KALK").Range("I3").Value Sheets("KPR").Select Range("F11:F65536").Select Selection.AutoFilter Field:=1, Criteria1:=brK, Operator:=xlAnd Sheets("KALK").Range("M3").Copy ' 1. kopiranje ActiveCell.Offset(0, -5).PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks:=False, Transpose:=False Sheets("KALK").Range("J5").Copy ' 2. kopiranje ActiveCell.Offset(0, -4).PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks:=False, Transpose:=False I to - NE RADI. Zaista ne znam gde grešim. Dokumenat je preveliki da bih ga okačio, ali se nadam da sam objasnio suštinu problema. Zahvaljujem se unapred na svakoj pomoći. Pozdrav |