[ easyyu @ 05.05.2010. 03:51 ] @
[ easyyu @ 05.05.2010. 03:51 ] @
[ Predrag Supurovic @ 05.05.2010. 06:07 ] @
Vidi sa advokatom da li je moguce da se poyovete na zastarevanje s obzirom da se radi o potraživanjima za 2004. godinu.
Ne bi bilo lose da probaš da obezbediš veštaka koji će da utvrdi koliko ste tačno struje mogli potrošiti shodno realno izvedenoj instalaciji. [ Lala 021 @ 05.05.2010. 08:59 ] @
EPS je drzava u drzavi, sigurno ti treba i vestak i advokat. Po zapisniku je osigurac od 6 i 10A i kako onda obracunavaju 38A. Trebalo je odmah uloziti zalbu, nisu smeli unistiti dokaze, ustvari, cilj je zastrasivanje potencijalnih klijenata jer sto se i dandanas koriste zakoni iz Milosevicevog vremena (sl. list iz 1995) (i kod mene postoji i primenjuje opstinski zakon iz 1996god po kome se sece voda posle dve opome). Nepravilnosti su postojale, trebalo je otici u EPS kao sto je pisalo u zapisniku i sa njima resiti stvar pre suda, ovako, ovo je vise opomena drugima nego popravljanje ekonomskog polozaja EPS-a.
[ easyyu @ 05.05.2010. 14:54 ] @
Citat: Lala 021: EPS je drzava u drzavi, sigurno ti treba i vestak i advokat. Po zapisniku je osigurac od 6 i 10A i kako onda obracunavaju 38A. Trebalo je odmah uloziti zalbu, nisu smeli unistiti dokaze, ustvari, cilj je zastrasivanje potencijalnih klijenata jer sto se i dandanas koriste zakoni iz Milosevicevog vremena (sl. list iz 1995) (i kod mene postoji i primenjuje opstinski zakon iz 1996god po kome se sece voda posle dve opome). Nepravilnosti su postojale, trebalo je otici u EPS kao sto je pisalo u zapisniku i sa njima resiti stvar pre suda, ovako, ovo je vise opomena drugima nego popravljanje ekonomskog polozaja EPS-a. Paa..ja sam sa caletom otisao u Suboticki EPS sa ulozimo zalbu i da odnesemo sve dokaze i objasnimo da nismo krali struju na stepenisnom automatu..ali ocito dzabe sve! Sudski vestak ko trreba da bude? Kakvo strucno lice? [ easyyu @ 05.05.2010. 14:55 ] @
Citat: Predrag Supurovic: Vidi sa advokatom da li je moguce da se poyovete na zastarevanje s obzirom da se radi o potraživanjima za 2004. godinu. Ne bi bilo lose da probaš da obezbediš veštaka koji će da utvrdi koliko ste tačno struje mogli potrošiti shodno realno izvedenoj instalaciji. Pitacu.. [ sokrad @ 05.05.2010. 17:05 ] @
Cuo sam za jednu slicnu situaciju...
Pogledaj zakon o obligacionim odnosima. [ easyyu @ 05.05.2010. 17:40 ] @
Citat: O cemu se tu radi??? [ radarac66 @ 05.05.2010. 18:11 ] @
@easyyu:
ako izgubis parnicu za period 2003-2004 na taj iznos te ceka i kamata od 2004-2010. Neka ti je Bog u pomoc, navijam za Tebe, pozdrav [ zemun88 @ 05.05.2010. 22:36 ] @
Po zakonu dug zastareva jedino ako te nisu tuzili. Ako su te tuzili za 2004. dug ne zastareva. To ce ti advokat najbolje objasniti
[ NenadSM @ 05.05.2010. 23:25 ] @
Mislim da je potrazivanje zastarelo ako te nisu tuzili na vreme tj. 2003 ili 2004. Sest godina kasnije ne moguda te tuze.
Code: Jednogodišnji rok zastarelosti Član 378 (1) Zastarevaju za jednu godinu: 1) potraživanje naknade za isporučenu električnu i toplotnu energiju, plin, vodu, za dimničarske usluge i za održavanje čistoće, kad je isporuka odnosno usluga izvršena za potrebe domaćinstva; 2) potraživanje radio-stanice i radio-televizijske stanice za upotrebu radio-prijemnika i televizijskog prijemnika; 3) potraživanje pošte, telegrafa i telefona za upotrebu telefona i poštanskih pregradaka, kao i druga njihova potraživanja koja se naplaćuju u tromesečnim ili kraćim rokovima; 4) potraživanje pretplate na povremene publikacije, računajući od isteka vremena za koje je publikacija naručena. (2) Zastarevanje teče iako su isporuke ili usluge produžene. [ easyyu @ 06.05.2010. 04:00 ] @
Citat: NenadSM: Mislim da je potrazivanje zastarelo ako te nisu tuzili na vreme tj. 2003 ili 2004. Sest godina kasnije ne moguda te tuze. Code: Jednogodišnji rok zastarelosti Član 378 (1) Zastarevaju za jednu godinu: 1) potraživanje naknade za isporučenu električnu i toplotnu energiju, plin, vodu, za dimničarske usluge i za održavanje čistoće, kad je isporuka odnosno usluga izvršena za potrebe domaćinstva; 2) potraživanje radio-stanice i radio-televizijske stanice za upotrebu radio-prijemnika i televizijskog prijemnika; 3) potraživanje pošte, telegrafa i telefona za upotrebu telefona i poštanskih pregradaka, kao i druga njihova potraživanja koja se naplaćuju u tromesečnim ili kraćim rokovima; 4) potraživanje pretplate na povremene publikacije, računajući od isteka vremena za koje je publikacija naručena. (2) Zastarevanje teče iako su isporuke ili usluge produžene. Pa kakva je onda logika da sam dobio poziv na sud?? Na osnovu kog clana hoce da me tuze i potrazuju pare? [ lord_celtic @ 06.05.2010. 06:14 ] @
kada "krades" struju obracunavaju ti maximalno opterecenje koje kabel moze da podnese.
[ Jbyn4e @ 06.05.2010. 08:53 ] @
^^ lord_celtic, prvo pogledaj sta je covek ostavio na slikama, a onda pricaj - a ne ovako napamet.
Na drugoj slici se vidi da ste bili tuzeni za kradju struje, i da je tuzenik odustao i da ste oslobodjeni - valjda je to tako. Onda oni sad pokusavaju da naplate to sto ste vi kao kupac "potrosili" u tom periodu, sto bi trebalo da je zastarelo, tako da ne bi trebalo da imaju prava da 5 godina kasnije podnose neke tuzbe. U svakom slucaju, pravac kod advokata i da vam on isprica svoje vidjenje - ako treba ne kod jednog samo. Prenesite nam sta je na kraju bilo :) [ easyyu @ 06.05.2010. 21:02 ] @
Citat: lord_celtic: kada "krades" struju obracunavaju ti maximalno opterecenje koje kabel moze da podnese. Ali to nema smisla..jer je ulazni kabel bio privezan uredno na sat koji je merio potrosnju..sto je 100% Elektrovojvodina privezzala ali je ocito ostao ne prijavljen taj sat tako da i plomba fali na njemu! [ easyyu @ 06.05.2010. 21:03 ] @
Citat: Jbyn4e: ^^ lord_celtic, prvo pogledaj sta je covek ostavio na slikama, a onda pricaj - a ne ovako napamet. Na drugoj slici se vidi da ste bili tuzeni za kradju struje, i da je tuzenik odustao i da ste oslobodjeni - valjda je to tako. Onda oni sad pokusavaju da naplate to sto ste vi kao kupac "potrosili" u tom periodu, sto bi trebalo da je zastarelo, tako da ne bi trebalo da imaju prava da 5 godina kasnije podnose neke tuzbe. U svakom slucaju, pravac kod advokata i da vam on isprica svoje vidjenje - ako treba ne kod jednog samo. Prenesite nam sta je na kraju bilo :) Hvala... Naravno da..cu javiti kako sam prosao. Ako ima ko sta jos pametno da kaze..dobrodosao je svaki savet. [ abitbp6 @ 06.05.2010. 21:38 ] @
Citat: easyyu: Pa kakva je onda logika da sam dobio poziv na sud?? Na osnovu kog clana hoce da me tuze i potrazuju pare? Zastarelsot dugovanja ne nastupa automatski, već ti moraš na sudu da se pozoveš na zastarelost. To bi trebalo da ti advokat lepo objasni. Banalno - dug ti ne zastareva ako ti ne kažeš pred sudijom - "dug je zastareo". Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|