[ zika025 @ 07.05.2010. 00:11 ] @
Nisam znao kako drugačije da nazovem temu... Svaki pokušaj da naslov povežem s pitanjem bio bi predugača. :) Naime, pokušavanj da napravim malu aplikaciju u Visual Basic-u 2008 koja bi bila aktivna u pozadini, čekala na određenu kombinaciju tastera, i onda pružila odgovarajući odgovor. E, sad, ja sam napravio jedan prost programčić, počevći od Empty Project-a, koji radi tačno to što sam i zamislio, samo jede procesor... Jasno mi je da je to zbog "mrtve petlje", ali nisam uspeo da nadjem drugi način da program odgovori na pritisak tastera. Evo i koda: Module Remote_control Public Declare Function GetAsyncKeyState Lib "user32" Alias "GetAsyncKeyState" (ByVal vKey As Integer) As Integer Sub main() Dim a As New Microsoft.VisualBasic.Devices.Keyboard Do If a.AltKeyDown Then If a.CtrlKeyDown Then GetAsyncKeyState(Keys.D1) If GetAsyncKeyState(Keys.D1) <> 0 Then Shell("C:\Program Files (x86)\Winamp\winamp.exe") ElseIf GetAsyncKeyState(Keys.D2) <> 0 Then Shell("C:\Program Files (x86)\GRETECH\GomPlayer\GOM.exe") End If End If End If Loop End Sub End Module Interesuje me da li imate možda ideju kako ovo rešiti na efikasniji način? Kažem, od nekih funkcionalnosti ne treba joj ništa više, samo, malo manje procesora da zauzima. :) Hvala u napred! |