[ neptuncokg @ 08.05.2010. 13:19 ] @
1) Pri startovanju forme u dogadjaju Activate definise se ListBox: lst1.RowSource = "KALK!A10:N309" - ColumnCount 14 (prikazuje svih 14 kolona) 2)Posto u ListBoxu nema korigovanja, podaci iz 5 Column-a se exportuju u 5 TextBox-ova, na "preradu", dogadjajem Lst1_Click: Private Sub lst1_Click() txtRB.Value = lst1.Column(0) txtNaziv.Value = lst1.Column(1) txtJM.Value = lst1.Column(4) txtKol.Value = lst1.Column(5) txtNCena.Value = lst1.Column(6) txtMPCena.Value = lst1.Column(13) End sub 3) U txt-ima podaci se koriguju i na kraju se vracaju u tabelu - sheet Clickom CommandButton-a, uz Find metod: Dim r As Integer Dim c As Range r = Me.lst1.Column(0) Set c = Sheets("KALK").Range("A10:A309").Find(r, LookIn:=xlValues) ' es If Not c Is Nothing Then c.Offset(0, 1).Value = Me.txtNaziv.Value ' ************ c.Offset(0, 4).Value = Me.txtJM.Value c.Offset(0, 5).Value = Me.txtKol.Value c.Offset(0, 6).Value = Me.txtNCena.Value c.Offset(0, 13).Value = Me.txtMPCena.Value End If - Problem je sto na kraju svega, u sheet se upise korigovani iznos SAMO PRVE NAREDBE (sa zvezdicama) - txtNaziv Ostale 4 naredbe se NE IZVRSE, tj upisu se prvobitni - NEkorigovani podaci. Probao sam svasta, ali uvek se izvrsi SAMO PRVA naredba po redu, a ostale 4 ne. I nebitno je koja je prva - bitno samo da je prva ispod "If Not c Is Nothing Then" Izvinjavam se na opsirnosti, ali nemam drugo resenje, jer ne mogu da okacim fajl, a sve svoje znanje sam iscrpeo. Hvala unapred. |