[ ksrele @ 08.05.2010. 21:22 ] @
Imam SELECT gde je JOIN-ovano vise tabela ali tako da osnovna tabela ima vise redova od kojih se neki ne pojavljuju u tabelama koje su JOIN-ovane i onda mi u ispisu izbacuje blanko polja a voleo bih da mi izbaci 0 (nulu kao broj) jer su u pitanju brojne vrednosti svakako. Dobro, to je manji problem, veci mi je problem kako da uradim filtriranje, tj WHERE klauzulu jer ja pretrazujem nesto sto u nekim poljima rezultata ne postiji. Da pojasnim: Kada dobijem rezultat prva kolona su (recimo) necija imena, ali nema svaka osoba zapis u bazi u vezi necega (recimo mesto i datum polaganja ispita) pa u tim redovima na nekim poljima (mesto i datum) dobijem blanko, NULL vrednost. Sto recimo nije problem, ali ja zelim da filtriram bas recimo po datumu sa WHERE datum < $neki_datum i to je OK jer zaista mi ne izbaci zapise koji se podilaze po ovo ali mi takodje ne izbaci ni one zapise gde nema nikakvog datuma a ja bih voleo da ih vidim. Ne znam kako da objasnim bolje. Recimo treba mi izmena WHERE upita na recimo: Code (mysql): ili da u samom SELECT-u napisem neku default vrednost Code (mysql): Sta da radim? |