[ digisat @ 09.05.2010. 22:48 ] @
Evo da objasnim ukratko sta hocu da napravim i sta trenutno imam, a imam ADSL internet konekciju da ADSL modemom koji ima mrezni prikljucak, zatim imam jedan wireless AP, zatim ruter sa WAN ulazom i LAN i wireless izlazom kao i jednim racunarom od kojeg bi mogao da se napravi maprimer neki Linux radius pppoe server ili mikrotik ili bilo sta sto je neophodno za resavanje ovakve situacije. A treba da se uradi sledeca situacija ukljucim komp i on se asocira na wireless mresu moju lokalnu, zatim kliknem na PPPOE konekciju i uspostavi se internet konekcija gde se odradi autorizacija pristupa sa wirelessa za izlazak na predhodno uspostavljenu vezu uspostavljenu vezu preko ADSL-a, isti postupak vazi i za drugi, treci ...... kompijuter koji pristupa istoj wireless mrezi. Znaci treba da izgleda kao kod wi fi provajdera kada pristupam mrezi user name i password ali za moj sopstveni PPPPOE server i naloge. da pokusam da graficki objasnim kako mislim da bi tebalo da izgleda INTERNET <----> wan - ADSL - lan <-------> PPPOE SERVER ili RADIUS SERVER < ------- > WIFI AP < ---------- > WIFI CLIJENT ( sa pppoe konekciom ). sto ce reci nema interneta wifi klijentu dok ne prodje autorizaciju na PPPOE SERVERU. Ako moze pomoc za resavanje ove situacije. |