[ Svabo @ 11.05.2010. 17:25 ] @
Pozdrav ljudi,

imam mali problem u Excelu sa kojim sam zapeo.

Naime imam kolonu brojeva koji predstavljaju koliko vremena uposlenici provode na pauzi, e sada caka je sto podatke importujem u minutama(30) ili u sekundama(1800).

Ono sto zelim je da u toj koloni bude prikazano vrijeme u formatu sati:minute:sekunde.

Pokusao sam format > cells > Custom > hh:mm:ss ali ne funkcionise izbaci mi samo 00:00:00

Molim za pomoc, hvala.
[ 3okc @ 11.05.2010. 18:01 ] @
Prvi put u životu čujem da negde ljudima mere pauzu u sekundama!! -Što mi stvara dilemu: ili je u BIH otpočeo program pripreme kosmičkih letova ili je možebiti otvoreno neko novo Ministarstvo za istraživanje rude (i inovativno gubljenje vremena). ;)

Tvoj problem je što su uvezene vrednosti, koje za tebe predstavljaju minute, zapravo celi brojevi, a minute i sekunde (kao i sati) su sve delovi celog broja. Logično, za ceo broj u formatu "h:mm:ss" uvek ćeš dobijati 'nulu'.

Tamo gde je uvezena vrednost u minutima, upotrebi formulu a tamo gde su sekunde <= gde umesto A1 treba da stoji referenca ka vrednosti koju konvertuješ.

Alternativno, mogao bi da se poštediš sve ove konverzije i skladištiš vrednosti na izvoru kao razlomke: minute bi trebao deliti sa 60*24 a sekunde sa 60*60*24.
[ Svabo @ 11.05.2010. 18:57 ] @
Pogresno sam se izrazio, da meni ustvari treba da cijeli broj, recimo 120 prikazem u formatu H:mm:ss, pritom da je 120 vrijednost u minutama.

Hvala ti na pomoci, to je to.