[ high_lander @ 12.05.2010. 15:08 ] @
Kako zavariti prohrom i bakar autogeno???
[ robert63 @ 12.05.2010. 23:11 ] @
I ovo Spada u Živu Elektroniku--Jelte ???

Pa gde če vam Duša ?

Aj' Tu zavarivačku Bravariju na neki drugi Forum--ako može,

[ welding-i @ 13.05.2010. 08:14 ] @
Ako si mislio da je autogeno=gasnim plamenom, onda se vrlo lako spaja ali tvrdim lemljenjem (srebrnim lemovima), ne zavarivanjem. Spoj je velike cvrstoce.

Inace strogo receno rec "autogeno" znaci "samo sa sobom-bez dodatnog materijala"... Takav spoj mozda moze da se izvede nekim posebnim postupcima ali klasicnim (gasno plameno ili TIG) ne moze.
[ high_lander @ 13.05.2010. 22:10 ] @
Mene zanimaju ti posebni postupci. Kako??? Ne mora gasno zavarivanje. Ako mozes da mi das neka uputstva , literaturu.... Unapred hvala!
[ robert63 @ 14.05.2010. 01:17 ] @
@high_lander i @welding-i:
Nemo' neko lose da me "u-skapira" !!!-- ali :

-Takve Bravarske muke NE spadaju u Temu ovog Foruma,
naravno da mozete da nastavite,po vasoj volji,

--ali nije Fer prema ostalim posetiocima Foruma koji ovde ocekuju nesto "elektronsko"

Mozda je korisno da razmenite telefonske brojeve pa da savetovanje nastavite "iz Prve ruke"-onako direkt !

Drugarski POZRAV !
[ high_lander @ 14.05.2010. 23:54 ] @
Znam da nije za forum ova tema ali kad muka natera coveka... :)
Nije sramota neznati, sramota je ne pitati.
Nasao sam resenje, isao do sajma tehnike u Beogradu i tamo se upoznao sa zavarivanjem bakrai prohroma sa jednom firmom koja proizvodi specijalne elektrode za to.

@robert63 moze sada lock na temu :)

Pozdrav drugari!
[ robert63 @ 15.05.2010. 01:02 ] @
Dobro je da je reseno.

Ma kakav lock na temu,nema zasto (uostalom postoje MOD-ovi koji to dobro rade )

Zakljucavanje je samo onda kada je neumesan razgovor ili se suvise daleko skrene "u druge vode".

poz
[ Goran Bošković @ 21.08.2010. 09:35 ] @
Uputstvo za lemljenje potražite na http://www.harrisproductsgroup...ng_tip_guide_2008_Internat.pdf