[ miki036 @ 12.05.2010. 21:46 ] @
Molim za jedan savet. Od pre nekoliko dana, kod mene u firmi, stize los glas da cemo biti praceni od strane provajdera gde, koliko i sta sve radimo na netu. Razlog je jednostavan, mnogo se vuce sa neta, gigabajti i gigabajti, a gazda ne zeli da placa dokone surfere
Radi se o statickoj IP adresi, a svaki racunar unutar mreze ima svoj IP. Imate li resenje za ovaj problem, jer sam bez neta hendikepiran.
Kapiram opcije u operi i firefoxu za private browsing, ali ne verujem da je private u potpunosti za server provajdera. Uostalom, moze li nas on uopste videdi ili je to samo "patka" da se malo zaplasimo?
[ Milan S. aka Morlak @ 18.05.2010. 20:30 ] @
>
Ako ti gazda poznaje provajdera koji je mali ISP veoma je moguce da te
odrade. Kod velikih ISP-ova, malo teze, ali i tu je moguce.

Privatnost i prava surfera ? ........, jeste bas...

Najverovatnije ce staviti na gejtvej neki bandwith tracker i to je to.
Mislim, koliko vas to ima na mrezi pa ste dobili staticke IP ?

Ako mu vucete stokakvo djubre i to ga kosta, ili blejite na fejsbuku po
ceo dan i treba da uvede sankcije. Nista licno.
[ Izvoljski @ 18.05.2010. 21:13 ] @
ako vam gazda to kaze ja mislim da je to vise onako dzeva, blef. Mada podrzavam ga:

- placeni ste da radite a ne da surfujete
- koriscenje firmine IP za download mozda ilegalni moze mu doneti probleme

itd...
[ Milos Dedijer @ 18.05.2010. 21:35 ] @
Al opet pitanje nije bilo da li je to moralno ispravno ili ne, u svakom slucaju nije u suprotnosti sa pravilima [es] i legalno je. :)

Sve u svemu gazda je najverovatnije blefer mada je ostvario svoj cilj cim coveka koji je poceo temu nema da odgovori. :)
[ Izvoljski @ 18.05.2010. 23:01 ] @
najpre, cisto tehnicki gledano provajder ne moze da vam prebacuje koliko vucete sa neta. Vi imate flat zakup kao uostalom i provajder i cak i kad bi svi vukli kao nenormalni doslo bi jednostavno do usporenja downloada i to bi bilo sve.

Drugo, gazdi je puno gore da ima jednog surfera koji od 8h bleji 3h na fejsu nego recimo racunovodju koji svako jutro pokrene download na emule-u, a po isteku radnog vremena odnese na USB film da ga gleda uvece sa zenom ili svastikom.

Moje misljenje da je vas gazda primetio da mu malo vise zvrljate na internetu ili hoce da vas eto malo napusi, ali on isto tako ne samo da nema pojma kako to sve funkcionise vec vas je onako izblefirao. U svakom slucaju vi znate jos manje od njega.
[ Bubuleja @ 11.08.2010. 11:11 ] @
Provajder ne može da zna šta i koliko rade računari u mreži (LAN). Ali gazda MOŽE ukoliko je celokupan protok ka netu preko centralnog servera (uz odgovarajući softver), što je verovatno i tako odrađeno. On može sve: da prati sajtove koje posećujete, količinu podataka koje razmenjujete, vrstu sadržaja koje pregledate i tako dalje. I da vam o svemu tome posle određenog perioda pod nos poturi kompletan izveštaj. Osim toga u svakom momentu može da vidi na svom računaru vaš ekran i proveri šta to vi radite u tom momentu. I tako dalje u nedogled. Bez obzira ko mu je formirao mrežu, ako sve ovo nabrojano ne funkcioniše onda je on amater a tvoj gazda je budala. I ovo nije SF. Ovo već funkcioniše kod mene. U firmi. Sve po redu. Odavno.
[ dava @ 10.09.2010. 11:59 ] @
Citat:
Osim toga u svakom momentu može da vidi na svom računaru vaš ekran i proveri šta to vi radite u tom momentu


Ovde si malo pretjerao.
[ lukeguy @ 10.09.2010. 12:05 ] @
Uz odgovarajući softver, to je moguće. Znam par firmi koje to praktikuju.
[ dava @ 22.09.2010. 07:25 ] @
Ok, prevideo sam to: "uz odgovarajući software".