[ Munja666 @ 13.05.2010. 03:30 ] @
U moru tema o Wireless-u,adapterima i slično,nisam uspeo da nađem odgovor na sledeći problem.Naime kablovski modem povezan na Wireless ruter,sve radi ok na laptopu i desktopu,ali ne radi na trećem desktop računaru koji je ujedno i najdalji,ali i "generacijski" najstariji.Probao sam sa WN321g usb wireless adapterom,kao i sa dosta jačim WN722N adapterom koji ima eksternu antenicu,znači nije problem ni u opremi,a ni u jačini signala. Dakle taj treči računar (starije generacije,Celeron,neka integrisana i845 ploča ili slična iz 2004/2005) iako bez problema se instaliraju drajveri i pokazuje ikonicu u taskbaru da je instaliran TP wireless adapter ne može da pronađe signal wireless mreže iako mreža radi i signal je sasvim ok - probao sa laptopom sa iste lokacije sa istim wireless adapterom gde je i taj desktop i sve radi ok. Pitam se sada da je problem softverske prirode,OS je XP SP3,pa treba nešto promeniti u podešavanjima "wireless network connection",mada koliko sam gledao u podešavanjima sve je isto kao na laptopu kod koga sve radi,ili je problem hardverske prirode.Probao sam samo TP Linka pa se možda ne "slaže" sa ovim hardverom kompa,da probam PCI karticu ili bi možda reistalacija Wina od nule rešila problem jer primetio sam na još nekim računarima da zna tako posle nekog vremena na XP-u da se network connections zaglupi i pritiskanje na "refresh network list" je uzaludno iako ima signala. |