[ Marti Misterija @ 13.05.2010. 20:44 ] @
Dakle na laptopu vec dugo vremena imam oba Win7 (x86 i x64) pri cemu mi je 32-bitni primarni dok mi je 64-bitni potreban samo za jednu aplikaciju i koristim ga veoma retko. Juce prilikom pokusaja podizanja primarnog Win7 nije hteo da se digne vec je odradio "check for consistency" pri cemu je nasao da su neki fajlovi (oznaceni brojevima npr. 206344) unreadable, dok je nasao neke probleme sa file indexima (secam se da su nesto pomenuti indexi $25 i $30). Nesto je radio i brljao i kada je to zavrsio restartovao se jos par puta i odradio slican posao. Nakon toga vise nista nije radio ali ja takodje nisam mogao da dignem sistem posto dodje do momenta kada se pojavi win7 logo, pise starting windows i tako samo ostane da stoji po desetinu minuta. Probao sam nekoliko puta pomocu bootabilnog diska sa win7 i da odradim repair, medjutim to je svaki put dugo trajalo (dok prvo nadje OS, zatim dok proba da nadje gresku/problem pa da ga popravi etc) da bi nakon sto javi da je zavrsio i ja odradim restart situacija bila opet ista tj. pojava logo-a i nista vise. Probao sam da podignem i pomocu last good known configuration (isti slucaj) kao i u Safe Modu ali tu pocne da ucitava drivere i onda dodje do Loading: Windows\System32\DRIVERS\CLASSPNP.SYS i tu jednostavno "zakove" tj. samo stoji na tom mestu i nista se ne desava tj. nece/ne moze da podigne win ni u safe modu. Zna li neko sta moze biti uzrok problema i kako ga resiti ali bez reinstalla OS (tome bih pribegao samo u krajnjoj nuzdi). Hvala unapred. |