[ cvrle_85 @ 17.05.2010. 16:08 ] @
| Napravio sam bazu u MS SQL-u i nad njom pravim sad aplikaciju. Preko dataset-a sam ubacio podatke iz baze i apliakcija ucitava podatke i upisuje nove u bazu, ali mi trigeri ne rade u aplikaciji, kako da ih uvezem ili moram da napravim te trigere i u aplikaciji? |
[ Boris B. @ 17.05.2010. 16:38 ] @
Kako mislis trigeri ti ne rade u aplikaciji? Mislis na DB triggere? DB trigeri su na nivou baze i nemaju veze sa nivoom aplikacije. Ako ne vidis rezultat trigera posle CRUD operacija probaj da refreshujes podatke iz baze.
[ cvrle_85 @ 17.05.2010. 18:37 ] @
Aha, razumeo sam. A sad sta bi ja trebalo da uradim u aplikaciji da mi radi isto kao u bazi podataka? Znaci da mi odradi npr. na osnovu zaposleniid da mi ubaci ime i prezime zaposlenog u tabelu, kao sto mi to radi triger u bazi.
[ Boris B. @ 18.05.2010. 08:27 ] @
Citat:
na osnovu zaposleniid da mi ubaci ime i prezime zaposlenog u tabelu, kao sto mi to radi triger u bazi
Nesto tu nije kako treba, da ne mislis ti mozda na stored procedure a ne na trigere?
[ cvrle_85 @ 18.05.2010. 14:29 ] @
Mislim na trigere, to mi je triger u bazi, a stored procedura mi je racunanje ukupnog iznosa u bazi u tabeli racun, kao i da mi postavi cenu proizvoda sa najnovijim datumom.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.