[ Okram_marko @ 18.05.2010. 15:50 ] @
Pozdravljam, pokusat cu da budem sto kraci u opisu problema. Imam podignut PDC na 2003 St. To je glavni Domain Controler i na njemu se nalaze kreirani korisnici. Podigao sam drugu masinu, win 2008 ent i izmedju njih napravio dvosmjerni trust. Tako da korisnici sa PDC-a (win 2003) mogu pristupati servisima na drugoj (2008) masini. Sa jednim racunarom u mrezi (nebitno koji username i pass koristim) ne mogu da pristupam servisima (recimo shared folders) na win 2008 masini. (recimo kucam \\ip_masine, i kada mi trazi username i pass, upisem). Samo sa tim jednim racunarom imam problem. Svi ostali nemaju problema. Ne mogu vrsiti reinstalaciju, to ne dolazi u obzir. Moram naci problem zbog kojeg se to desava. OS je win 7 ent. Firewall iskljucen. Nema prepreka u mrezi. Glavnom PDC-u mogu da pristupam bez problema, sa bilo kojim korisnickim imenom. To radi perfekt. Ali nikako da me pusti kada pokusam pristupiti drugom serveru (win 2008). Samo odbija username i pass. Kao da je tu negdje blokada i ne moze da verifikuje korisnika. Napominjem da sam podigao jedan racunar sa XP sistemom i da je radilo bez problema. Da li mi netko moze pomoci? Nije kvaka reinstalirati sistem, vec je kvaka naci razlog i nauciti nesto za buducnost. |