[ Okram_marko @ 18.05.2010. 16:09 ] @
Pozdrav, podigao sam web servis na serveru, kreirao self signed cert za taj servis. E sada, dodajem taj certifikat na korisnicku stranu u Trusted... CA ali opet mi pri posjeti stranice izbacuje poruku da taj site ni trusted. Dodao sam taj site u IE kao trusted sites, ali ne pomaze. Koristim IE 8 na win 7. Nemam nekog velikog iskustva sa ovim, ali kroz te osnovne korake mogu proci. Meni sad u ovom momentu ne treba certifikaf potpisan od neke CA kompanije. Zadovoljit cu se ovim, samo je problem sto mi stalno izbacuje taj cert error. Druga stvar, na serveru, u IIS sam probao trecu opciju (ignore) tako da ako se na korisnicnoj strani nema instaliran cert, ne moze se ostvariti pristup tom servisu. To je ono sto mi je izmedju ostalog (sigurne veze) bilo u cilju. Da pomocu certifikata ogranicim pristup servisu. Tko nema cert, ne moze ni pristupiti. (nesto kao pristup nekim drugim servisima poput internet bankarstva i sl.) Volio bih kada bi mi netko pomogao vezano za oba problema / teme. IIS je 7.0, win server 2008. Cisto za informaciju. Lijep pozdrav. |