[ d3wil @ 17.01.2004. 12:53 ] @
bra¢o pomagajte!!
totalni sam pochetnik i ocu da instaliram Mandrake 9.0 na hddu dje vec postoji WinXP.
HDD mi ima 40 GB i 2 particije, NTFS i FAT32. I Interesuje me ako treba da koristim PartitionMagic koliko da stavim GB na Native i Swap Particiju. Molim vas sve detaljnije, poshto sam glup :PPP
[ byTer @ 17.01.2004. 16:21 ] @
Pa stavi 5GB na Nativ ext2 ili ext3 i koliko imas ram memorije (a neki kazu puta dva) na Swap.
[ tdjokic @ 17.01.2004. 17:11 ] @
Ako si 'glup' nisi nepismen, citaj malo, ima toga na mnogim mestima. byTer ti je lepo napisao a ja te 'teram' da citas, ne samo da bi nasao odgovor na ovo sto si pitao nego i da vidis sta gde mozes naci i kasnije ako ti zatreba. A zatrebace sigurno. Google ti je tu veliki prijatelj.
[ VRider @ 17.01.2004. 20:31 ] @
Sto je najgore, ima i README na instalacionim diskovima u kojima je sve potanko objasnjeno.
[ Nemanja Jakovljevic @ 17.01.2004. 23:34 ] @
Citat:
byTer:
Pa stavi 5GB na Nativ ext2 ili ext3 i koliko imas ram memorije (a neki kazu puta dva) na Swap.

A zasto bi stavljao swap ako ima dovoljno rama?

Znaci ja da bacim sada 2GB na swap, a ne uspevam da popunim ni ram....

Ako imash do 512 RAM-a, stavi isto toliko za swap, a ako imash vishe... zanemari swap ili stavi neki mali
[ tvucko @ 17.01.2004. 23:52 ] @
Ako znas kineski neka instaliraj RedFlag tamo ima odlicno sve objasnjeno
na kineskom i dobru lokalizaciju :-D
[ VRider @ 18.01.2004. 01:17 ] @
Ima dokumentacije i na srpskom. Ko ne zeli trazi i istrazuje, linux i nije za njega. GOOGLE!!!
[ d3wil @ 18.01.2004. 18:24 ] @
neki lik me totalno zbunio. pitao sam ga isto pitanje i rekao mi je da uzmem fat32 particiju i na nju instaliram Linux(!) , kaze da ce je linux formatirati i napraviti Native i swap particiju....
[ VRider @ 18.01.2004. 23:38 ] @
Napravice jednu particiju, nece biti swapa. Posle ga mozes dodati kao fajl. Ali dosta te on zbunio. :)
Lose ti je objasnio. Iskoristi ipak README.
[ d3wil @ 19.01.2004. 21:25 ] @
OK.
a kako se koristi opcija lnx4win?
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 19.01.2004. 21:34 ] @
Evo ti prvi rezultat googla na upit "lnx4win" :)

Citat:
Cika Google said:

What is Linux for Windows ?

Lnx4Win stands for "Linux for Windows". It is used to install Linux on Windows partition without any partitionning step. It uses a linux image and swap file. Lnx4win installs Linux-Mandrake to an image file on a hard drive and creates a desktop shortcut that allows the user to boot from MS Windows to Mandrake. This is not a umsdos file system, but a real ext2 file system inside an image file mounted by using a loopback device. Lnx4win also uses a swap file rather than a swap partition.
Lnx4Win works only with new Linux-Mandrake installation procedure(DrakX).