[ nikol@c @ 20.05.2010. 10:37 ] @
Pozdrav, imam jednu udaljenu serversku masinu na kojoj su podignute dvije virtuelne masine. Jutros sam primjetio da virtuelne masine nisu dostupne. Posto koristim XEN za virtualizaciju, pogledao sam xen list i vidio da su virtuelme masine ugasene, razlog tome moze biti da ih neko direktno ugasi ili kada se restartuje home masina. Siguran sam da je razlog ovo drugo, ali moram da budem siguran sta je uzrok restarta, da li je neko rucno resetovao, ili je nestalo struje pa je naknadno upaljen, nigdje ne vidim da je izvrsena komanda za restart ili init 0. Ovo sam dobio kada kucam last -x : Code: ... runlevel (to lvl 5) 2.6.18-128.1.14. Thu May 20 00:36 - 10:40 (10:04) reboot system boot 2.6.18-128.1.14. Thu May 20 00:36 (10:04) ... I to je vrijeme kada je masina resetovana (restartovana, nisam siguran). Mozete li mi objasniti sta znaci ovaj runlevel (to lvl 5) dio, moze li iz toga nesto da se izvuce. I postoji li detaljniji log o vremenu gasenja masine, reseta i restarta. Nesto detaljnije od last reboot komande? Hvala. |