[ drgajic12 @ 20.05.2010. 10:38 ] @
Hocu da omogucim stampanje one stranice koju stavim u printDialog-u u Pages.Po ovom kodu ispod,kad stavim broj neke strane u printDialog-u u Pages,opet mi stampa sve strane kao da sam stavio na All !? Kod mi je sledeci: printDialog1.AllowSomePages = true; printDialog1.Document=printDocument1; int lines; string[] lines; //BeginPrint dogadjaj private void printDocument1_BeginPrint(object sender, System.Drawing.Printing.PrintEventArgs e) { char[] trim = { '\n' }; lines = richTextBox1.Text.Split(trim); } //PrintPage dogadjaj private void printDocument1_PrintPage(object sender, System.Drawing.Printing.PrintPageEventArgs e) { int x = 50; int y = 150; while(linesprinted<lines.Length) { e.Graphics.DrawString(lines[linesprinted++], new Font("Arial", 10), Brushes.Black, x, y); y += 15; if (y >= e.MarginBounds.Bottom) { e.HasMorePages = true; return; } } linesprinted = 0; e.HasMorePages = false; } private void dugmeIstampaj_Click(object sender, EventArgs e) { if (printDialog1.ShowDialog() == DialogResult.OK) { printDocument1.Print(); } } U printPreviewDialog-u koji je vezan za ovaj printDocument lepo mi prikaze sve stranice koje sam napravio ovim kodom,ali kad unesem u printDialog-u u Pages samo npr. DRUGU STRANU,on mi opet stampa sve od prve do zadnje. Sta raditi? |