[ milanzemunac @ 21.05.2010. 10:52 ] @
| Pozdrav,
Imam sledeci problem, isti komp koristim vec vise od godinu dana, i touch pad mi je odlicno radio, sve dok nisam utakao u usb Logitech mis, i windows je sam automatski instalirao mis, i istog momenta je prestao da mi radi touch pad. Probao sam i da blokiram misa, i da uninstaliram i sve sto mi je palo na pamet... i nista, touchpad i dalje ne radi. Cak i kada mis nije prikljucen, i dalje ne radi. U medjuvremenu sam instalirao Win 7 i sve je bilo super jedno mesec dana, i opet ukljucio isti mis, i opet isti problem. Inace, radi se o Toshiba Satellite Pro m300.
Ako neko moze da mi pomogne, bio bih mu bas zahvalan! |
[ Binary Mind @ 21.05.2010. 21:18 ] @
Jesi li probao da ukljucis touchpad pomocu Fn tastera (za Toshibe je koliko se secam Fn+F9)?
[ milanzemunac @ 21.05.2010. 21:49 ] @
Da, naravno, ali svejedno touchpad ne radi.
[ Miroslav Cvejić @ 21.05.2010. 22:37 ] @
Jel isključena opcija da se touchpad gasi kada se poveže miš?
[ milanzemunac @ 22.05.2010. 07:41 ] @
A gde se nalazi ta opcija?
[ Miroslav Cvejić @ 22.05.2010. 09:52 ] @
U drajveru za touchpad.
[ milanzemunac @ 22.05.2010. 11:15 ] @
A gde da nadjem drajver za touchpad? Nasao sam samo za misa...
[ Binary Mind @ 22.05.2010. 15:08 ] @
Da li si uopste instalirao neke drajvere za touchpad ili je Windows to automatski odradio? Ukoliko su drajveri za touchpad instalirani automatski, mozes probati da nadjes update-ovane drajvere za Windows 7 na netu ako postoje. Mislim da je na tom laptopu touchpad Synaptics 27144C...
[ milanzemunac @ 23.05.2010. 12:08 ] @
Nisam instalirao drajvere, win7 ih je sam instalirao i sve je super radilo... naravno, dok nisam prikljucio Logitech usb mis....
Probao sam da nadjem drajvere, ali ne postoje za win7...
[ Binary Mind @ 23.05.2010. 14:03 ] @
Probaj sa drajverima sa Synaptics-ovog sajta.
[ milanzemunac @ 23.05.2010. 17:29 ] @
Instalirao sam, i instalacija je prosla ok... medjutim opet ne radi.
Jedino mi se u podesavanjim misa pojavila kartica Synaptics Device settings, medjutim pod Devices nema nicega...
A u System Informations, pod Components/Problem Devices sada prikazuje Synaptics PS/2 Port Touchpad (This device is not present, is not working properly, or does not have all drivers installed.)
[ Binary Mind @ 23.05.2010. 18:40 ] @
OK. Hajde sad ovako:
1. Iskljuci racunar.
2. Izvadi kabl od AC adaptera iz laptopa ili napojni kabl od laptopovog AC adaptera iz uticnice (uradi kako inace radis).
3. Izvadi bateriju iz laptopa.
4. Pritisni "Power" dugme na laptopu i drzi pritisnuto do 30 sekundi.
5. Ubaci bateriju u laptop.
6. Ubodi kabl od AC adaptera u laptop ili napojni kabl od laptopovog AC adaptere u uticnicu (uradi kako inace radis).
7. Upali laptop.
Ovo se naziva resetovanje EC-a i ume da pomogne pri ovakvim problemima. Ako ne bude htelo da radi i posle ovoga probaj da ukljucis touchpad pomocu Fn+F9. Ako ni tad ne bude radilo hm...
[ milanzemunac @ 24.05.2010. 07:46 ] @
Probao sam i to, medjutim, opet ne radi. U medjuvremenu sam instalirao i uninstalirao nekoliko razlicitih alps drajvera, i sada imam sledecu situaciju: po paljenju racunara toucpad radi nekoliko sekundi i onda opet zablokira.
[ Binary Mind @ 24.05.2010. 14:27 ] @
Da li si probao Windows update. I on ume da pomogne sto se tice drajvera ponekad, pogotovu na Windows 7. Ako ni to ne pomogne predlazem ponovnu instlaciju Windows-a. Mozda nije najbolji savet, ali u svakom slucaju sam si rekao da je touchpad radio dobro kad si uradio clean install Windows sedmice. Posle instalacije Windows-a uradi Windows update i probaj opet kako ce laptop da se ponasa sa misem.
[ milanzemunac @ 25.05.2010. 14:54 ] @
Probao sam i jedno i drugo... al nista.... i dalje radi par sekundi po startovanju win-a i onda stane. Neki serviser mi je dao predlog da vraim na winXP, instaliram drajvere, pa ako radi, da onda opet instaliram win7 i da bi trebalo da bude ok... tako da cu za vikend probati to. :)
[ Binary Mind @ 25.05.2010. 16:57 ] @
Nisam najbolje razumeo sta ces da radis. Instaliraces XP, i ako touchpad bude radio kako treba na njemu kad instaliras drajvere onda ces deinstalirati Windows XP, i ponovo instalirati Windows 7. Jel' te to savetovao kolega serviser?
[ milanzemunac @ 27.05.2010. 14:29 ] @
Upravo tako... Nema nikakve logike... ali probacu i to, pa ako ne bude htelo, nosim ga u servis.
Da li mozda mozes da mi preporucis neki servis u beogradu, koji bi mi mogao relativno brzo srediti to... taj racunar koristim za posao, i ne mogu da ga ostavim u nekom servisu gde cu cekati 45 dana da ga poprave...
[ Binary Mind @ 28.05.2010. 01:46 ] @
To sto ti je savetovano je glupost. Vec si napisao da ti se isti problem javljao sa oba operativna sistema. Ako sam dobro razumeo pre nego sto si instalirao Windows 7 imao instaliran XP (ili mozda Vistu?) na kome je touchpad takodje prestao da funkcionise kad si ukljcio Logitech USB mis. Na ovom forumu javno nije dozovljeno navoditi imena servisa pa ces odgovor dobiti na privatnu poruku ako to bude potrebno. Ja cu da savetujem jos jedanput, pre nego sto laptop odneses u bilo kakav servis, da uradis instalaciju Windows 7, posle instalacije Windows-a i drajvera ako neki fali uradis update i proveris da touchpad sigurno radi. Nakon toga prikljuci misa i ako bude opet problema odradi reset EC-a (embedded controller) ili takozvani "power cycle" kako sam opisao ovoj poruci i ako tako ne pomogne, nakon sveze instalcije operativnog sistema, onda razmisli o eventulanom servisu.
[ aldair @ 27.11.2011. 22:22 ] @
pozdrav
necu da otvaram novu temu zato sto imam slican problem i lap top. moj je satellite l305-s5955. kad sam instalira win 7 32 bit trustov stakor je vec bio u njemu zakacen (wireless) kad mi je trebao pad zato sto nisam poneo misa, tu smo. ne radi, ali ne znam zasto. control panel, mouse, sve stoji kako treba, touch pad je satro instaliran, sve konta kako treba. cak registruje enable i disable sa fn i f9. mislim registruje u njegovom softveru kad je otvoren, ali pad ne radi. inace pad je ispravan i radio je na win 7 do reinstalacije. reinstalirao sam komp sa utaknutim misem koji sam napisao. sve vec gore navedeo sam probao i nista. ima li neko neku ideju za pomoc
[ Binary Mind @ 28.11.2011. 13:36 ] @
Prvo probaj da resetujes embedded controller (EC) kako je vec opisano u ovoj temi....
[ aldair @ 28.11.2011. 13:40 ] @
jesam i nista ne znam sta je
[ Binary Mind @ 28.11.2011. 14:55 ] @
Da li si video sta kaze BIOS? Mozda je tamo nekako onemoguceno funkcionisanje touchpada. U BIOS bi na tom laptopu trebalo da se udje preko F2 tastera, to jest upalis laptop i pritiskas F2 jos na pocetku POST-a. U BIOS-u je stavka za touchpad "Internal pointing device" ili slicno... Ako je to problem, osposobi funkcionisanje touchpada u BIOS-u, sacuvaj ta podesavanja i probaj posle da li touchpad radi...
[ aldair @ 28.11.2011. 15:19 ] @
proverio sam to jos ranije. stoji enable. sad otvaram lap top da izvadim bateriju od biosa da resetujem sve ili da nadjem neki program koji ce da u registri obrise sve sto ima o ovom misu. evo ako znaci nesto mis je trust model je: MI-4950r serial number 0709 008316
[ Binary Mind @ 28.11.2011. 15:30 ] @
Nemoj to da radis... Ima jos sanse da se natera da radi touchpad bez otvaranja laptopa ako imas pristup nekom misu. Pokreni On-Screen Keyboard u Windows 7, na tastaturi laptopa pritisni Fn, a na OSK-u prtisni mise F9 i vidi da li to daje rezultate.
[ aldair @ 28.11.2011. 18:21 ] @
nista se ne menja
[ Binary Mind @ 28.11.2011. 19:01 ] @
Hajde probaj malo duze da drzis Fn+F9 i probaj da pipkas touchpad... Ako nista ne postignes, probaj sa brzim pritiskanjem Fn+F9 vise puta i pomeranjem prsta po touchpadu. Mozes i otvoriti laptop da vidis da nije do flet kabla koji povezuje touchpad sa maticnom plocom. Ako nista od toga ne pomogne mozda je najbezbolnija opcija ponovna instalacija operativnog sistema.
[ aldair @ 28.11.2011. 21:10 ] @
@Binary Mind
hvala na trudu. resio sam problem. flesovao sam bios i kad se restartovao radio je. nisam izvuko bezzicni mis i radi. sve vreme je bio neki prob lem sa biosom. on je bio ukljucen u biosu, pa sam ga onda diseiblovao da vidim da li mozd anije zabagovao, ali nije. onda sam ga vratio na enable, ali opet nije htelo. nije radio ni u safe modu. kad sam otisao na toshibin sajt, video sam bios verzija 2.2. moj je 2.0. ajde da pokusam. mozda i ostalima koji imaju ovaj problerm ce se srediti ako flesuju bios. mozda nesto bios odlepi zbog drugog misa. nemam neku ideju sta je bilo ali resio sam. ima li neko ideju sta je bilo
[ Binary Mind @ 28.11.2011. 23:13 ] @
Djavo bi ga znao. Ne bih da nagadjam. I flashovanje BIOSa ponekad zna da resi ovakve i slicne probleme. Vazno je da si resio problem a da nisi nista dodatno pokvario. 
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|