[ uros2002 @ 22.05.2010. 23:26 ] @
Pozdrav Imam nekoliko pitanja , ujedno i molbu za pomoc. Citao sam ovde na forumu sve sto sam pronasao o LED diodama Ali nikako da nadjem nesto sto je priblizno onome sto meni treba. Konkretno me interesuje dali moze da se napravi sledeca stvar. Planirao sam da u jednoj prostoriji koja je dimenzija 5.5m sa 2.5m napravim zvezdano nebo. Treba da ga podelim u dve svetlosne grupe i to ovako. Bela svetlosna grupa od 50 dioda da ima regulaciju jacine svetla preko jednog dimera. Plava svetlosna grupa od 40 LED dioda da ima regulaciju jacine svetla preko drugog dimera. I treca svetlosna grupa od 10 LED dioda zute boje da imitira treptanje po jedna dioda na svakih 15~20s. Dali neko moze da mi pomogne oko materijala potrebnog za ostvarivanje ove zamilsi. Planirao sam da materijal kupim u Radio Klubu Nikola Tesla posto sam video da imaju katalog na sajtu. Dali je to ostvarljivo da se napravi? Dali da se poveze na 220V ili preko nekog Trafoa? Dali nako moze da mi posalje semu za povezivanje dioda? Dali mi je potrebna elektronika koja ce sve to da pokrece? Dali treba ove dve svetlosne grupe da delim na manje da bih u slucaju pregorevanja LED diode mogao lakse da nadjem koja LED dioda je neispravna? Unapred Hvala. |