[ Stranger2 @ 23.05.2010. 02:10 ] @
| Imam problem sa virusom na sajtu. Taj virus stavlja jedan link u kod sajta. Medjutim tog linka nema fajlovima pa zakljucujem da mora biti u bazi.
Bazi mogu da pristupim preko phpmyadmin-a.
To je baza od CMS sistema koja ima stotinjak tabela. Ja sada treba da je nekako pretrazim da vidim gde je taj link.. u kojoj tabeli? Pa da ga onda otklonim ili da detektujem koji modul ga je tu stavio...
Svaka pomoc i predlog u vezi ovakvog pretrazivanja bi mi dobro dosao!!!
---
Problem je inace opisan u ovoj temi: http://www.elitesecurity.org/t...MS-od-virusa-slicnih-nametnika |
[ Ljubiša Begović @ 23.05.2010. 02:38 ] @
Nema tu neke posebne filozofije, pretraga je jednostavna. Samo unesi reč, url, šta god, i dobićeš sve tabele u kojima se pojavljuje.
[Ovu poruku je menjao Ljubiša Begović dana 23.05.2010. u 04:06 GMT+1]
[ agvozden @ 23.05.2010. 12:38 ] @
Ukoliko imaš root pristup i na istom serveru ti je baza možeš koristiti PERL za direktno pretraživanje.
Može i AWK, ali sam PERL koristio više puta i odradio je posao za pristojno vreme.
[ Stranger2 @ 23.05.2010. 12:47 ] @
Hvala!
U mejduvremenu sam izgleda otklonio porblem.
...inace, ja sam mislio da to mora preko SQl komandi. Ali jos bolje ako ne moa.
[ agvozden @ 23.05.2010. 13:56 ] @
U principu bi trebalo, ali mysql većinu stvari čuva kao plain tekst, tako da je moguće pristupiti i alternativnim načinima.
Ako pominješ virus, ovaj zapis u bazi ti je verovatno posledica, uzrok je negde drugde...
[ Stranger2 @ 24.05.2010. 02:16 ] @
Citat:
Ako pominješ virus, ovaj zapis u bazi ti je verovatno posledica, uzrok je negde drugde...
Moze biti jedna komponenta problema u bazi jer neki moduli mogu cuvati delove templatea u bazi... U medjuvremenu sam osvezio sve ostale potencijalne uzrocnike pa bi morala da se proveri baza ukoliko se porblem vrati.
Hvala jos jednom!
[ Stranger2 @ 09.06.2010. 18:36 ] @
Ipak cu morati da obavim i ovakvo pretrazivanje...
Zamolio bi da ako znate kako da se to pretrazivanje obavi komandom SQL-a?
Znam da moze komandom select ali baza ima blizu 100 tabela a komanda select koliko zanm pretrazuje samo one tabele koje navedem pa verujem da ima neko prakticnije resenje. Gledao sam u MySQL dokumentaciju ali nisam nasao nesto bas takvo.
[ bogdan.kecman @ 09.06.2010. 18:54 ] @
ne postoji jedan select koji ce ti pretraziti SVA POLJA U SVIM TABELAMA SVIH BAZA ... to radi skript u phpmyadminu .. mozes da napravis damp baze pa da ga pretrazis neki text editorom...
[ Stranger2 @ 12.06.2010. 14:05 ] @
Hvala mnogo!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.