Drugovi saborci hvala vam na bzom odgovoru.
@t.marko016 nije u pitanju nikakav poseban projekat. Poceo sam da objasnjavam deci (ja sam profesor) kako da se pomocu vb6 povezu na access bazu. Napravio formu, postavio Data Record postavio putanju do baze koja je pravljena u ms access-u 2010 i kada sam hteo da izaberem tabelu u RecordSource javlja mi da ne prepoznaje format baze. Bilo mi je logicno da nece sobzirom da je baza pravljena u access2010. Onda sam pokusao sa 2003-kom (koja je ranije radila bez problema) medjutim pojavila mi se ista poruka.
Cuo sam i ranije od nekih kolega da je potrebno konvertovati bazu iz 2003 u 97 ali ja to ranije nisam imao potrebe da radim (vb6 mi je preboznavao baze pravljene u 2003), medjutim u novom accessu2010 uopste ne mogu da pronadjem tu opciju.
Problem sam resio privremeno tako sto konvertujem na jednom racunaru na kome imam access2003 i pebacim bazu na novom racunaru. Ali sta sa bazama koje pravim u access2010. Nemoguce da ne postoji resenje za povezivanje sa vb6. Pored toga imam instaliran sp6 za vb6.
Verovatno bi me neko posavetovao da se okanem novih office paketa ali meni je bitno da pratim novine (to je moja profesionalna, moralna,...obaveza), jer skoro svi ucenici kod kuce imaju office2007 ili 2010 a ako bi od njih zahtevao da instaliraju stariju verziju napravili bi me na ludaka

.
Ja sam se raspisao ali sustina mojih pitanja je:
1) da li je moguce povezati bazu pravljenu u access-u 2010 sa vb6?
2) kako to da mi u win7 potrebna konverzija baze iz accss2003 u access97 a ranije u xp-u nije?
Pozdrav svima i hvala na strpljenju!