[ Darko014 @ 23.05.2010. 18:11 ] @
E ovako.Skinem neku fotku na kojoj pise nesto.Selektujem ta slova u photoshopu i kopiram.Ali kada ih kopiram bilo gde,napravi se mini pozadina,sto uzasno nervira.Kako da mi kopira samo slova.Recimo radio sam nesto u dreamweaveru i mnogo je gadno.Hocu da kopiram natpis na crnu povrsinu a napravi se mini bela pozadina za natpis.Pomoc,molim vas.
[ Tudfa @ 23.05.2010. 19:56 ] @
Ako sam te dobro shvatio...

Izaberes da ti bude transparentna pozadina tog novog fajla.

File->New->Background Contents->transparent

i fajl snimis kao png ili gif jer jpeg ne podrzava transparenciju.

Ovo u slucaju da hoces ta slova da snimis posebno, ali ne vidim zasto bi to radio, samo ih selektujes kopiras i kao poseban lejer prebacis na tu sliku gde hoces da ih stavis.

[ Ljubiša Begović @ 23.05.2010. 23:40 ] @
Koju fotku - jpg, png, gif, psd...? Bilo koja fotka koja nije psd (a i ako je psd a nema izvorne lejere) ne može se tako kopirati, mora da se iseče nekom od tehnika, i onda da se ta isečena slova dodaju na transparentnu pozadinu. Koliko shvatam ti selektuješ deo slike, a samim tim i pozadinu. Znači da bi uradio to što hoćeš moraš da imaš izvorni psd fajl.
[ Tudfa @ 24.05.2010. 06:34 ] @
@Darko014

Citat:
Ljubiša Begović:mora da se iseče nekom od tehnika


Ovo sam pretpostavio da se podrazumeva da si uradio sa nekom od alatki(Polygonal lasso tool, Magnetic lasso tool)
[ Darko014 @ 24.05.2010. 14:53 ] @
Kapiram ja vas kako da uradim to u photoshopu.Ali kada isecem delic slike i kopiram u dreamweaver on mi napravi neku pozadinu.Recimo ako kopiram slovo a nece mi prekopirato samo slovo vec ce ga staviti u neku pozadinu.
[ Ljubiša Begović @ 24.05.2010. 15:13 ] @
Nemoj da sečeš sliku u photoshopu i da je tako prebacuješ (kopiraš), nego napravi tekstualni layer a ispod njega prazan transparentni layer i snimi taj fajl kao png ili gif (Save for web...) i onda isporisti taj png ili gif fajl. Ako imaš tu još nešto osim toga što hoćeš da prebaciš u dream. samo ga na učini nevidljivim.
Ili ako povezuješ dreamweaver i photoshop (ja mislim da to može, nisam koristio) onda isto tako ispod text.layer-a imaj transparentan layer i biće sve ok.