[ MaximusRS @ 25.05.2010. 14:36 ] @
Imam antenu na krovu ovog tipa
http://www.solwise.co.uk/wirel...oorantenna-24-grid-eag-2424.ht

povezan sam sa drugom koji je udaljen 130 metara. na samoj konstrukciji krova kuce na vrhu iznutra postavio je svoj Prelli telekom ruter. ja sam svoju antenu uperio imam opticku vidljivost, moja antena je na krovu moje kuce (znaci van). od antene do AP rutera ima 6 metra a od rutera do kompijutera 6 metra mreznog kabla

PROBLEM je u signalu, signal nikako da predje 20 pa me zanima mogu li nekako da pojacam signal antene, ili da je nekako nadogradim da signal bude jaci.
[ mantas @ 25.05.2010. 21:09 ] @
signal treba upucati znaci ne mozes samo da upres kako kazes grid antene su usmerene antene sa uskim uglom zracenja,da li si probao malo da pomeras taj grid prema svom drugu?kabel od grida do routera kupio si ga sa konektorima ili ..hocu da kazem siguran si da je kabel dobar.to je jako mala razdaljina trebalo bi da przi na tom rastojanju,a tvoj drug njegova antena gde se nalazi??polarizacija isto tako je bitna!!
[ tox master @ 25.05.2010. 21:14 ] @
Ja koliko sam shvatio,kod druga je ruter u tavanu sa malom fabrickom antenicom.
Spoj na taj ruter bilo kakvu antenu koja ce stajati van krova i usmeri prema tvojoj i mora da radi na tako malom rastojanju ako je sve u redu sa antenom,kablom...
[ MaximusRS @ 26.05.2010. 11:16 ] @
Antenu sam dobio sa kablom i konektorima, probao sam puno puno puta usmeravanje signal nikad nije preso 23 i opet vremenom padne i ako je antena fixirana do maximuma posle stelovanja. Provericu kablove.

Ruter druga je sa fabrickim antenicama unutar krovne konstrukcije na samom vrhu.

hteo sam da nekako resim problem bez kupovine antene i dodatne montze na njegovom krov.

moguce li je nekako pojacati signal antene?

evo na primer ona hvata ruter coveka koji je udaljen 600 m. bez opticke vidljivosti, signal je 6. A zasto ovako nece ne znam, evo proveravam kablove pa cemo videti.
[ mantas @ 26.05.2010. 14:35 ] @
pojacati signal antene je moguce,ali to bi te skuplje kostalo nego jos jedan grid.ako vam je veliki trosak jos jedan grid ili bilo koja antena fabricke izrade naj jeftinija solucija je kantena, kosta koliko i jedan konektor, naravno trebao bi vam i kabel od kantene do routera!
[ MaximusRS @ 27.05.2010. 12:02 ] @
Proverio sam kablove sve u redu, jeste pravo resenje jos jedna antena, ali je problem sto telekomov ruter nema mesto za ubod antene. onda tu dolazi jos jedan ruter koji treba da kupim uz antenu.
[ tox master @ 27.05.2010. 17:28 ] @
Mozes da otvoris ruter (gubis garanciju ako je imas) i da zalemis kabal sa konektorom direktno na plocu.
A mozes i da pokusas nesto ovako,mom drugaru je pomoglo kada je trebao da se umrezi sa komsijom na oko 200m.

Windsurfer antenna