[ djordjevic_i @ 28.05.2010. 16:48 ] @
Pozdrav ljudi, naime, pre jedno dva meseca sam poceo da ucim modeliranje baza podataka, nakon toga i SQl! kreirao sam bazu za jedan restoran, ali sada me buni sledece: kako mogu u Apex-u da implementiram neki određeni upit, na primer da mi racuna Rok važenja sanitarne knjižice svih zaposlenih u restoranu, a da taj upit potkrepim dugmetom. Kreirao sam form-e i report-e, to mi nije problem, ali imao bih par slozenih upita, koji su neophodni za rad, ali, problem je sto ne znam kako da to graficki zaokruglim u Apex-u (Application Express 2.1.0.00.39). Znaci, korisnik baze ce imati button npr. "Vazenje Sanitarne" iza koga ce se odvijati neka funkicja proracuna. To se na faksu ne uci, bruka! Ako neko moze da pomogne, bilo bi super. Pozdrav
[ Comii @ 30.05.2010. 17:42 ] @
Pozdrav svima.

Najlkši način da uradiš to što hoćes je da kriraš proces koji će se izvršiti nakon klika na to dugme.
Znači kreiraš dugme: Dodeliš mu naziv, mesto gde će se pojaviti...
Kreiraš proces na nivou strane gde se dugme nalazi. Kliknes na edit page potom na kartici Page Processing kliknes na + u opciji Processes.

U kategoriji procesa odaberi PL/SQL zatim dodeli ime procesu, potom u sledećem koraku ubaci funkciju koja treba da se izvrši klikom na dugme. Ovde bi trebao da ubacis PL/SQL funkciju, ali pošto kažeš da si tek počeo sa SQL-om možda ti to bude problem.
I na samom kraju u opciji When Button Pressed odaberi tvoje dugme.


[ djordjevic_i @ 30.05.2010. 18:28 ] @
Uglavnom, skontao sam te sve sto si mi rekao i znam sad sta trebam da uradim! Hvala ti puno, veceras cu probati da odradim, pa ti javljam. Hvala jos jednom, pozdrav!