[ Vermaelen @ 31.05.2010. 14:57 ] @
| Potrebna mi je pomoc oko resavanja jednog zadatka iz Accessa.U vezi sa Accessom pojma nemam,profesor nam je na brzinu objasnio nesto i dao nam taj zadatak da uradimo.Nemoj da mislite da sad trazim da mi neko odradi ceo zadatak ( mada ne bih se bunio xD ) nego da mi objasni kako uopste da pocnem,sta znaci ovo npr. "Treba da sadrzi i atrubut ID koji je pogodan za primarni kljuc ili jedinstveni indeks". Evo ga i zadatak :
http://img153.imageshack.us/img153/5353/zadatak65.png |
[ captPicard @ 01.06.2010. 10:28 ] @
To su ti osnove. Googlaj malo 3NF, primary key. A imaš i na forumu na puno mjesta gdje se priča o tome. Kada kreneš sa izradom i zapneš na nekom konkretnom problemu, reci pa če ti netko pomoći.
[ Zoran.Eremija @ 01.06.2010. 20:07 ] @
Postovani mladi kolega, bilo bi dobro da prvo konsultujete literaturu, koje danas ima na pretek. A ako Vam to ne pomogne bez ustrucavanja se obratite Vasem profesoru radi dodatnih pojasnjenja i konsultacija. Dugo sam se razmisljao da li da uradim ovo sto sada radim, ali prevagla je cinjenica da ne kritikujem samo, vec i da malo pomognem. Ako sam bio grub izvinite...
ps. Uradio sam samo jedan deo vaseg zadatka a za drugi moracete malo da se potrudite.
[ Vermaelen @ 01.06.2010. 23:13 ] @
Hvala puno,uradio sam i ja uz pomoc ortaka,i uporedio sam sa ovim,to je to.Jos jednom,hvala puno.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.