[ krstak84 @ 01.06.2010. 05:51 ] @
Naime, nisam bas siguran da li je problem u rollback funkciji, ali negde definitivno postoji. Ovako glasi moj kod: Code: $m = new mysqli("localhost", "root", "", "baza"); $m->autocommit(false); echo $m->query("INSERT INTO tbl1 VALUES (7)"); echo $m->rollback(); $m->close(); Kada pokrenem ovaj kod i startujem, mislim da bi logicno bilo da se ne upise nista, medjutim meni se u bazi posle izvrsavanje ovog koda ipak upisalo u tabali tbl1 vrednost 7. Tabela tbl1 sadrzi samo jedno polje "id". ovo echo sto sam stavio ispred ova dva reda i sluzi mi da vidim da li je vratilo true za obe izvrsene naredbe i na ekranu je ispisalo dve jedinice, sto znaci da su obe naredbe izvrsene kako treba. kada sam proverio ovaj kod : Code: $m = new mysqli("localhost", "root", "", "baza"); $m->autocommit(false); $result = $m->query("SELECT @@autocommit"); if ($result) { $row = $result->fetch_row(); printf("Autocommit is %s\n", $row[0]); $result->free(); }else{ echo "JOK"; } $m->close(); na ekranu se pojavilo Autocommit is 0, sto zanci da je autocommit setovano na false. Stvarno mi nije jasno u cemu je problem. Ima li neko ideju? Hvala. |