Kako mi se gadi Microsoft, znam kakva sranja pisu po PR materijalima, ali da ovakve gluposti jos pisu po nekim "techblogovima"...
Citat:
"When it comes to security, even hackers admit we're doing a better job making our products more secure than anyone else," said Microsoft spokesman Brandon LeBlanc in a post Tuesday afternoon to the company's Windows blog.
Ahahahahahahahaaaa. Klik na link, amo dalje.
Citat:
We ship software and security updates to our customers as soon as possible through Windows Update and Microsoft Update to keep our customers safe.
Naravno, par dana nakon 0day exploita. Kad je steta vec pocinjena.
Super mi je ono, "otkriven je novi RPC exploit, brzo cemo izdat patch a vi u medjuvremenu blokirajte port".
Citat:
We highly recommend our customers enable Automatic Update to ensure they are protected from attacks.
Sistem treba bit safe by design, a ne se oslanjat na sposobnosti korisnika. Jer u Windows slucaju, korisnik je glup ko tava.
Citat:
With Windows 7, we added improvements to BitLocker for disc encryption (we also introduced BitLocker-to-Go for external USB devices), and added enhancements to the built in Windows Firewall for better protection.
Wow, firewall i enkripcija. Ja sam na "svom" sistemu imao hardverski akceleriranu enkripciju i layer 3/7 firewall 2005te. Sve naravno dolazi sa samim operativnim sistemom.
Citat:
Windows 7 comes with Internet Explorer 8 which includes SmartScreen Filter which has proven its success time and time again.
Napokon su u Smece Explorer(TM) 8 ugradili phishing/report, naravno "success time and time again" vodi do linka gdje je opisano kako je IE8 blokirao stotine miliona korisnika da odu na neke phishing websajtove itd. Mislim majmuna...koliko od tih sajtova nisu *[a] nego legitimne stranice, o tome necu ni pocinjat.
Citat:
And Windows 7 also uses Address Space Layout Randomization (ASLR) as well by randomizing data in memory.
Evo na, opet revolucija. Ajd sad patentirajte to, mamu vam. Bitno da je high-tech buzzword tu, to sta metoda vec postoji dvije decenije uopce nije bitno.
*[a] = oznaka za rijec koja bi trebala opisivat nusproizvod ljudskog probavnog sustava koji izlazi kroz analni trakt. Stranica je filtrira.