[ Bam @ 01.06.2010. 17:15 ] @
Cao SVIMA, sve je radilo super! Astra, Hotbird i Eutelsat, dok nisam ponovo morao da flashujem resiver (dreambox 500-S). E sad valja opet podesiti u menu od resivera koje satelite i koje LNB-ove... a ja to ne znam. Znaci tehnicki je sve podeseno (tanjir & LNB-ovi), vec moram ponovo resiver podesiti/programirati. Software sam stavio onaj standard (GP) sto sam skinuo direktno sa dreambox sajta. Otiso sam pod podesavanje satelita, tamo mi nudi za jedan, dva i cetiri satelita. A ja imam za 3 Satelita!? Sta trebam tu da izaberem, i kako da znam koi Diseqc kojem Satelitu... Ja sam izabro: 4 Satelite Diseqc OPT A/B pa sam ih poredjo ovako i ovako izgleda menu: 1 Astra DISEqC AA 2 Hotbird DISEqC AB 3 Eutelsat DISEqC BA 4 xxxxx DISEqC BB Sta mu je To AA, AB, BA, BB... U glavnom kad odem na pretrazivanje programa, nadje samo nekih 10 francuskih programa na Astri! Znaci imam 3 twin LNB-a za dva resivera. Ovaj drugi resiver Humax CI-5100 nije diran i radi normalno, znaci dal mogu da kod njega vidim kako je tamo podeseno? pa da prenesem u dreambox ko moze da mi pomogne!? [Ovu poruku je menjao Bam dana 01.06.2010. u 18:39 GMT+1] |