[ brainless @ 01.06.2010. 22:50 ] @
| Izvinjavam se administratorima, uz molbu da obrišu ovu temu iz madzone!
Pozdrav! Da li neko može da mi objasni kako bi mogao da rešim kvadratnu jednačinu u excel-u, i ako može, da automatski odabere pozitivno rešenje! Guglao sam, i našao nešto na engleskom, ali nema šanse da skontam.. Khm.. Imam još i potrebu da kažem da znam da rešavam kvadratne jednačine, ali ovo mi treba automatski da radi za neki veći projekat.. Hvala |
[ FOX028 @ 02.06.2010. 08:40 ] @
Napravio sam ti nesto pomocu VBA koda, tj. napravio sam ti funkciju u excel-u koja ti racuna kvadratnu jednacinu.
Pozzzzzdrav
[ brainless @ 02.06.2010. 09:02 ] @
ej, hvala ti puno, kaži mi samo, kako da ubacim kod mene? To verovatno ima neke veze sa tim VBA kodom?
[ FOX028 @ 02.06.2010. 09:08 ] @
Naravno, mozes nastaviti da radis u tom sto sam ti posalo ili jednostavno iskopiras ceo kod iz modula i prebacis ga u neki svoj fajl isto u modulu.
[ brainless @ 02.06.2010. 10:01 ] @
e, izvini, naporan sam.. šta je taj modul, pošto kad iskopiram tabelu, ne pokazuje rešenje.. Taj modul, jel se to negde uključi?
[ FOX028 @ 02.06.2010. 11:57 ] @
ovako, pritisni Alt+F11 otvorice ti se VBA editor, sa leve strane videces gde pise modules, tako isto treba da ubacis i kod sebe
jesi li radio nekad sa VBA?
[ brainless @ 02.06.2010. 12:36 ] @
uspeo sam, hvala ti puno! kaži mi samo, da li bi mogao u tom basic da iskuckam nešto da odabere pozitivno od ta dva rešenja?
Izmena: E sad sam tek skontao.. Na ovom što si mi poslao radi, a na prekopiranom kod mene pišu rešenja za te brojeve što si ti ukucao, neće da izračuna nove..
[ Jpeca @ 02.06.2010. 17:32 ] @
Nije nikakav problem da se napravi rešenje i bez VBA, ali pokušaj da objasniš tačno šta ti treba
1- Da li te interesuju rešenja koja su različita od pozitivnog realnog broja ili ne (kompleskni brojevi, realni negativni)?
2- Ako su oba rešenja kvadratne jednačine pozitivna i relana, šta onda prikazati - oba ili samo veće/manje?
3- Kako tretirati 0 ako je to jedno rešenje?
[ brainless @ 02.06.2010. 18:59 ] @
rešenja su uvek jedan pozitivan broj, i jedan negativan! Dakle treba mi taj pozitivan I bilo bi jako lepo ako bi moglo bez tog vba, baš se ne snalazim
[ vlada_vlada @ 02.06.2010. 19:19 ] @
Nemoj VBA :) Imas i lepse resenje.
[ brainless @ 02.06.2010. 21:06 ] @
budi divan pa podeli to sa mnom[/quote][quote] vlada_vlada: Nemoj VBA :) Imas i lepse resenje.
[Ovu poruku je menjao brainless dana 02.06.2010. u 22:23 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao brainless dana 02.06.2010. u 22:24 GMT+1]
[ rudy_kv @ 02.06.2010. 21:43 ] @
Citat: brainless: rešenja su uvek jedan pozitivan broj, i jedan negativan! Dakle treba mi taj pozitivan I bilo bi jako lepo ako bi moglo bez tog vba, baš se ne snalazim
Ne mora resenje biti: "jedan pozitivan a drugi negativan", mogu biti i oba negativna i oba pozitivna i kompleksna... Elem, evo jedan eksel fajl(bez VBA) sa formulama pa mozes da vidis sta ti treba i da doradis po potrebi.
[ FOX028 @ 02.06.2010. 22:10 ] @
ljudoviiii ja ipak mislim da je VBA zakon, i mnogo je fleksibilniji i pregledniji nego one gotove formule u excel-u zato svaki problem resavam pomocu njega
[ rudy_kv @ 02.06.2010. 22:25 ] @
^Apsolutno si upravu, VBA je mnogo prakticniji za resavanja problema... Nego covek rece da se ne snalazi bas najbolje pa zbog toga i ovakvo resenje.
[ brainless @ 02.06.2010. 23:16 ] @
Citat: rudy_kv: Ne mora resenje biti: "jedan pozitivan a drugi negativan", mogu biti i oba negativna i oba pozitivna i kompleksna... Elem, evo jedan eksel fajl(bez VBA) sa formulama pa mozes da vidis sta ti treba i da doradis po potrebi.
Mora, takav je proračun :)
Hvala vam puno na pomoći ! Na kraju sam shvatio da je rešenje koje mi treba uvek x1, pa sam otkucao najbanalniju formulu za rešavanje kv. jedn., bez ikakvih funkcija i bejzika! Malo sam vas izmaltretirao, i izvinjavam se, ali nisam mogao znati.. Hvala još jednom
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|