[ CallMeSaMaster @ 02.06.2010. 12:42 ] @
Pozdrav, zamolio bih vas ako neko moze da mi pomogne oko sledeceg problema: Imasm XSD schemu iz koje sam napravio klasu.Nemojte me pitata zasto, jer moram da napravim klasu(takav je zahtjev). Prema toj klasi vrsim serijalizaciju nekog objekta i kreiram novi fajl koji je u sustini ok. Medjutim kada moj objekat sadrzi neki element koji nije definisan tom klasom, recimo da sam promijenio neki naziv taga u XML-u iz "Test" u "Test2" i zelim da serijaliziram taj objekat, ne desi se nikakva greska. Umjesto toga taj dio bude jednostavno null i moj fille ga uopce ne sadrzi. Znam da nije najbolje objasnjeno sta zelim ali pokusat cu da ovo pokazem i na jednom primjeru: Recimo da imam xml file koji izgleda ovako: Code: <Osoba> <LicniPodaci> <Ime></Ime> <Prezime></Prezime> </LicniPodaci> <PoslovniPodaci> <Firma></Firma> <Adresa></Adresa> </PoslovniPodaci> </Osoba> Sada imam neku XSD shemu iz koje sam generisao klasu za serijalizaciju ovog objekta u moj neki fajl.Nije bitno koji To radi ok.Dobijem u sustini istu strukturu kao i sto sam imao. Medjutim ja sada zelim da izmjenim neki od dijelova prvobitnog xml-a, recimo ovako Code: <Osoba> <LicniPodaciOsobe> <Ime></Ime> <Prezime></Prezime> </LicniPodaciOsobe> <PoslovniPodaci> <Firma></Firma> <Adresa></Adresa> </PoslovniPodaci> </Osoba> i da pokusam serijalizirati ovo. Problem je u tome sto ta serijalizacija se izvrsi tako da jednostavno promijenjeni element koji nije po xsd shemi odnosno klasi, bude izbacen odnosno ne pojavljuje se u mom fajlu. Dobijem sledeci output. Code: <Osoba> <PoslovniPodaci> <Firma></Firma> <Adresa></Adresa> </PoslovniPodaci> </Osoba> Sada mi nije jasno zasto mi app ne baci exception da input file nije u redu. Odnsno kako mogu da kazem da ako file ne odgovara, da baci exception? Nadam se ce ovo malo pomoci u opisu problema. |