[ Unknown1666 @ 07.06.2010. 17:16 ] @
Pozdrav Pokusavao sam na osnovu ove teme ali ne ide LINK... Ovo mi je potrebno za DC++ Uspio sam podesiti , ali korisnici ne vuku lokalnu brzinu nego maximalnu brzinu interneta |
[ Unknown1666 @ 07.06.2010. 17:16 ] @
[ Kolins Balaban @ 08.06.2010. 12:27 ] @
fazon je u rasporedu queue pravila. pravilo kojim ogranicavas LAN, a koje i za target i za dst adresu ima lan subnet, treba da bude iznad onog pravila kojim ogranicavas internet, a tu navodis samo target adresu., ti si vjerovatno obrnuo redoslijed tih pravila, pa imas to sto imas.....
[ Unknown1666 @ 09.06.2010. 09:15 ] @
Radi se o tome da se korisnici loguju preko hotspota pa cim se neko loguje pomjera se redoslijed pravila , da li nekako mogu postaviti da mi ovo moje pravilo za lokalu bude uvijek na prvom mjestu.
[ Kolins Balaban @ 09.06.2010. 09:36 ] @
cini mi se, da ima nacin da HS odvojis na drugi opseg, tj. da kad se korisnik loguje na HS dobije drugaciju ip adresu od lokalne adrese, i onda mu po toj adresi limitiras internet, a po onoj lokalnoj lokalni saobracaj. cini mi se, kad kreiras profile za korisnike, da tu navodis pool. takodjer, ako hoces pustiti korisnike, da koriste lokal bez limitacija u pogledu brzine, mislim da se to moze izvesti preko IP Bindings.
[ Unknown1666 @ 13.06.2010. 15:25 ] @
Uspio sam napraviti , ali kako da napravim da je ovo pravilo uvijek na prvom mjestu , cim se neko loguje ono se pomjeri i opet ne radi kako treba
[ BigFoot @ 13.06.2010. 17:05 ] @
Nemoj se oslanjati na redosled pravila, već ih razdvoj u posebne ogranke. Dakle, saobraćaj koji ide napolje (WAN) neka ima markirane pakete sa npr. oznakom wan. Onda u Queue pravilima dodaj uslov da se brzina limitira samo za pakete označene sa wan. Redosled pravila je nebitan. Bitna je target adresa i paket oznaka.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|