[ DRTa @ 07.06.2010. 18:35 ] @
| pozdrav ,treba da reinstaliram sistem na kojem je neki program za fakture .
hoce li iste raditi nakon reinstalacije sistema ?
ako uradim backup cijele trenutne particije putem Norton ghosta ,i sacuvam je te uradim reinstalaciju sistema i ustanovim da fakture ne mogu da rade ,kad te povratim backup hoce li biti sve identicno isto ,kako bi fakture radile kao i prije ,neg se sistem korigovao .
hvala unaprijed |
[ plavigor @ 10.06.2010. 16:12 ] @
Citat:
DRTa: ... hoce li iste raditi nakon reinstalacije sistema ?
Posavetuj se sa onim ko održava taj program za fakture. Ako takav ne postoji, probaj na drugom računaru i uveri se sam. Mi odavde sigurno ne znamo kako je neko napisao taj program i kako funkcioniše. Da li se taj program instalira ili je dovoljno samo iskopirati potrebne foldere na isto mesto? Da li treba nešto dodati u npr. sistemske varijable ili ne? To su samo neka od pitanja na koja je potrebno da znaš odgovore.
Citat:
DRTa: ... ako uradim backup cijele trenutne particije putem Norton ghosta ,i sacuvam je te uradim reinstalaciju sistema i ustanovim da fakture ne mogu da rade ,kad te povratim backup hoce li biti sve identicno isto ,kako bi fakture radile kao i prije ,neg se sistem korigovao .
Teoretski, DA. Praktično, VRLO VRLO VEROVATNO. Verujem da ima onih koji se bave hardverom i softverom da im se desilo (kao i meni) da iz nepoznatog razloga slika na istom disku nije funkcionisala. Verovatnoća u neuspeh je zaista mala, ali meni dovoljna da to ne radim. Pre bih probao da sistem instaliram na sasvim drugom disku, pa ako ne uspe, još uvek imam originalni.
[ DRTa @ 10.06.2010. 16:31 ] @
u ovom slucaju ,program za fakture je bio ''portable'' , bez potrebne instalacije . da ,kako si i naveo ,bilo je potrebno naknadno dodati par njegovih dll-ova u win direktorij !
.usput ,postoji li program koji prati korišćenje tih fajlova prilikom pokretanja programa ?? jer,morao sam kontaktirati pisca programa da mi ih ustupi nakon reinstalacije .
hm,mogao sma mozda i sam da povezem koje ce da fale ,tako sto bih kopirao program na drugu masinu i pokrenuo ,te mi izbacivalo greske prilikom pokretanja i upozoravalo da fale određeni dll-ovi ...
Hvala na odgovoru ,pozdrav
[ Mr. Bond @ 11.06.2010. 15:07 ] @
Postoji program koji pokazuje koji su dll-ovi vezani za odredjeni program ali se sad ne mogu setiti sta to bese. Ako je obican "portable" program onda ce tvoja ideja funkcionisati - iskopiraj folder - probaj da startujes pa vidi kako ti ispisuje koji dll fali tako kopiraj sa svoje masine. Drugi problem mogu biti podaci - ako program cuva podatke o fakturama u svom folderu onda ces ih imati i nakon kopiranja, ako ih ne cuva onda ces vec morati da se raspitas gde cuva i da te fajlove prekopiras.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.