[ petrovicnikola87 @ 08.06.2010. 12:58 ] @
| evo zapravo o cemu se radi
vec duze vreme pokusavam da shvatim cemu sluzi exchange server to bih voleo da mi neko na ovom forumu objasni ?
i gde je moguce naci literaturu za ovaj server jer se bas nikako ne snalazim sa konfiguracijom |
[ dragansar @ 09.06.2010. 07:55 ] @
Microsoft-ov server, tj dio enteprises paketa.Njegov dio je da se brine o elektronskoj posti, kalendarima, kontaktima, podrska za mobilnim pristupom informacijama, skladistenje podataka.....
[ petrovicnikola87 @ 09.06.2010. 09:16 ] @
hvala na odgovoru
interesuje me sledece tj. imam sledeci problem instalirao sam exchange server, imam dva user-a kada saljem mail sa jednog user-a na drugi posta stize i kada saljem sa jednog user-a na nalog koji sam otvorio na g-mail-u i tu posta stize ali u folder za nepozeljne poruke, ali kada posaljem na sluzbeni mail meni se vraca posta tj. njihov server odbija postu.
sta je potrebno da uradim kako bih prevazisao taj problem
[ saymon85 @ 09.06.2010. 14:35 ] @
moj savet ti je da skines microsoftov self paced training kit za taj exchange koji koristis da izbsttris temeljno...
ja sam inace upravo poceo da spremam 70-284 ispit(exchange 2003)ako negde natrcim na nesto pametno javljam... 
[ petrovicnikola87 @ 09.06.2010. 18:47 ] @
ma sve je to ok ali da li ima nesto na srpskom neka knjiga
[ laminator @ 10.06.2010. 07:41 ] @
Da li imaš setovan MX i Reverzni zapis ?
[ petrovicnikola87 @ 10.06.2010. 13:31 ] @
setovan mx nemam a iskreno ne znam ni statije to jos sam nov u ovome a hocu da naucim pa ako mozes da mi pomognes bilo bi super
[ saymon85 @ 10.06.2010. 14:22 ] @
Citat: petrovicnikola87: setovan mx nemam a iskreno ne znam ni statije to jos sam nov u ovome a hocu da naucim pa ako mozes da mi pomognes bilo bi super
mx je zapis u okviru DNS koji sadrzi informacije(ip adresu)o mail serveru i tako upucuje mail klijente na njega :)
i ako hoces da se bavis mrezama moraces malo i sa engleskim da se pozabavis...no hard feelings :)
[ petrovicnikola87 @ 10.06.2010. 16:37 ] @
ma nije meni engleski problem nego hocu da ovaj exchange da naucim a kako mogu da setujem mx
[ laminator @ 11.06.2010. 07:45 ] @
Nije poenta u upisivanju ovih zapisa ( postoje još i neki drugi ) , moraš malo da pročitaš neku literaturu
da vidiš kako sve to radi pa će ti onda biti i sve mnogo jasnije.
Da bi upisao MX moraš i da imaš neki registrovani domain ( tu se već javljaju i neki drugi problemi ) tako da nije samo to ,moraš malo i pročitati
oko DNS-a i arhitekture samog Interneta.
Bez ljutnje ali ne može ti ovde neko u tri rečenice objasniti šta je mail server ,
mada po mom mišljenju to je jedan od najjednostavnijih servisa na Internetu.
Pročitaj nešto o DNS-u pa onda kreni i kad zapne ti viči.
[ petrovicnikola87 @ 11.06.2010. 12:25 ] @
ma ne ljutim se nikakav problem nije da procitam bilo kakvu literaturu samo mi reci gde da nadjem trazio sam i po lokalnim knjizarama i u cetovim knjizarama ali niko nema nista
ako imas nesto ti mi reci
[ laminator @ 11.06.2010. 13:22 ] @
Ti beše tražiš na srpskom ?
Imam neku malu knjigu na srpskom pa ostavi mail , poslaću ti.
A ako hočeš na engleskom imaš na Internetu informacija koliko hoćeš.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|