[ Flash411 @ 08.06.2010. 23:40 ] @
Prije par dana mi je zamro laptop,odjednom tokom rada. Kad sam ga pokušao upaliti,power LED je blinkao narančasto umjesto da svijetli stalno zeleno kao i inače. To narančasto blinkanje ima redosljed od 4 kratka,3 duga i jedan kratki i ti intervali se ponavljaju. Iz nekih drugih izvora sam saznao da je to kod greške "PPV voltage is more than 1.56V when the computer is powered on or off." Nisam sasvim siguran šta to točno znači,ali je očito problem do napajanja. Nisam kod kuće i nemam unimer sa sobom da provjerim napon koji dolazi do laptopa. Tako da za sada sumnjam ili u ciglicu od napajanja ili samu pločicu od napajanja u laptopu,mada nisam siguran šta je sve crklo jer jedan dio struje,odn. žice prvo prolaze kroz matičnu pa onda u pločicu napajanja, pa nazad u matičnu. Laptop se isto ponaša samo na AC,samo na bateriji i sa oboje. Vađenje bios baterije ne pomaže,pretpostavljam da nije loš kontakt jer sam ga rastavio očistio i sastavio. Isprobavan je i bez ram-a,bez hdd-a, bez grafičke i svaki put se isto ponaša,tako da vjerojatno nije problem u tim komponentama. E,sad pitanje. Da li ima netko,da zna šta je najvjerojatnije crklo ili da mi da neke ideje šta da radim,pločica od napajanja košta ~50€,što i nije toliki problem,ako je samo to crklo,ali ako je crkla i matična,onda moram izbuljiti oko 100€ za oboje,a to mi je trenutno malo puno. |