[ Apeiron666 @ 09.06.2010. 18:51 ] @
Veliki pozdrav svima!

Nov sam poprilicno u ovoj prici, pregledah slicne teme, pa ne nadjoh bas ono sto mi treba.

Naime, imam glavni domen i sajt napravljen u joomli. Jednu mysql bazu. I sad bih, s obzirom da imam prostora na serveru, u novi folder postavio jos jedan manji sajt napravljen u Wordpressu.

Pitanje je, da li mogu to normalno da izvedem, tj. kako da dodam Wordpress u vec postojecu (jedinu) bazu? I da li je rizicno, tj. ne bih radio ako mogu da pokravim nesto na glavnom sajtu?

Nadam se da jasno napisah sta mi treba, hvala na odgovoru!
[ bogdan.kecman @ 09.06.2010. 18:56 ] @
zavisi koliko su wordpress i joomla "kulturni" i jos vaznije, koliko su kulturni plagini koje na njih stavis. Generalno i joomla i wordpress kada se instaliraju pitaju te za PREFIX za tabele u bazi i sve tabele koje kreiraju na pocetku imena dobiju taj prefix. dokle god je taj prefix za joomla i za wordpress razlicit - neces imati problema... kao sto rekoh, imas plagine i za jedan i za drugi koji su "gadni" i koji ne postuju to i prave "sami svoje tabele" - tu onda mozes da budes u problemu.
[ Apeiron666 @ 09.06.2010. 18:58 ] @
Hm, znaci odgovor je - moze, ali moze i problema da bude. Toga sam se i plasio, heh.

Za wordpress nemam nikakav dodatni plugin, za Joomlu vec imam...
[ bogdan.kecman @ 09.06.2010. 19:03 ] @
ako ti joomla vec trci - pogledaj sve tabele u bazi .. i vidi da li se sve zovu jom_* .. ili koji si vec prefix dao .. ako je tako - nema sta da brines ..
[ Apeiron666 @ 09.06.2010. 19:08 ] @
Sve su jos_

I ako bih pokusao sada, kako bi to islo? Idem na import na phpmyadmin ili?
[ bogdan.kecman @ 09.06.2010. 19:16 ] @
ako su svi jos_ . znaci da ti je joomla ok i da su svi plagini ok ....

prvo napravis bekap svega (ako za* da mozes da vratis kako je bilo)

onda instaliras wordpress i kada te pita koju bazu das mu tu, kada te pita koji prefix das mu neki koji nije jos_ :)
[ Apeiron666 @ 09.06.2010. 21:26 ] @
Hvala puno, probacu vec, pa sta bude. :)
[ bogdan.kecman @ 10.06.2010. 00:28 ] @
kao sto rekoh - bekap rulez .. prvo napravi bekap pa onda probaj sta god oces :)