[ rastaman @ 23.11.2001. 19:45 ] @
e ovako...posto imam 2 hdd-a unix je primary master a win secondary master , tokom instalacije FreeBSD-a sam izvadio win i lepo instalirao unix sa boot loaderom i lepo bootuje unix . e sad ja 'ocu da dodam drugi hard i naravno da mogu da biram koji da bootuje (ocigledno:) ) . e sad imam i handbook i man pages :) ali nikako nisam mogao da skontam u koji fajl u dir-u /boot treba da upisem za win i sta treba da upisem . znam da mi je win hdd ad2 a unix ad0 :) e sad ako znate ..help :)
[ rastaman @ 27.11.2001. 21:33 ] @
yo..niko ne zna odgovor?... :( ili ne znam ni ja sta....jako ne kontam taj boot loader..mislio sam da je jednostavniji...a mozda i jeste :) samo ga treba prvo skontati :)

help? :)
[ random @ 27.11.2001. 22:48 ] @
Ako mi verujeŇ°, ni ja ne znam, zapravo upravo sada mi treba ista stvar, imam FreeBSD particiju na sistemu ali bez bootloadera -- radio sam backup & restore. A onaj boot0 bootmanager nemoj da mi iko spomene joŇ° jednom, prepisao mi je part. tabelu nulama, jedva sam spasao podatke... Hex editorom :o)...
[ dominus @ 27.11.2001. 23:35 ] @
ne znam na koji boot-manager random misli , ali onaj koji dolazi uz freebsd i instalira se u mbr sasvim lepo radi(bar ja nisam imao ruzna iskustva sa istim), cak stavise detektuje kad zakacis novi hard i nudi da boot-ujesh sa njegovog mbr-a, prepoznaje ext2 particije, tako da bez problema mozes da stavish lilo(na primer) u root svoje ext2 particije i svirash .....

elem sada predlog:

u /tools direktorijumu na freebsd CD-u imash program koji se zove bootinst.exe i koji iz fajla boot.bin u istoimenom direktorijumu instalira boot-mannager ... ja sam se nashao u slicnoj situaciji i nisam imao problema ... ali oni uvek iskrsnu kad se najmanje nadash :)

Nadam se da ce ovo pomoci.
[ caboom @ 28.11.2001. 10:15 ] @
nije poenta bootloader-a da ti 'prepozna' sve, vec da mozes lako da ga kofigurises... boot0 se jednostavno cudno i hirovito ponasa i ne radi bash kako bi trebao. moj izbor je GRUB koji boot-uje boga oca i radi veoma dobro, a veoma je, sto bi se reklo, konfigurabilan. ja sam imao slicnih problema kao random jednom prilikom, prvo sam mislio da sam nesto rucno sj***o pro definisanju geometrije diska, ali sam sve vise i vise ubedjen da je to bilo do boot0. meni on lici na relikt iz proslosti ne koji se ne obraca mnogo paznje, iako bi trebalo, a takodje mu fali mnogo toga sto GRUB (a sada i nesrecni Lilo) ima.
[ rastaman @ 28.11.2001. 21:24 ] @
pa i ja sam razmisljao o GRUB-u i najverovatnije ce to i da bude ali probacu jos nesto pa ako uspe javicu :) a ako ne onda GRUB... :)