[ Pioneer cdj 200 @ 13.06.2010. 21:05 ] @
Drug je napravio pojačalo sa TDA 2004A i sada ima problema. Kad smo ga prvi put ukopčali, radio je suprotno nego što treba; umjesto da bude tišina i da bruji kad dotaknem ulaz, on je brujio stalno a kad bi dotaknuo ulaz, utihnuo bi. Spojio sam CD player na njega i pustio muziku. Čulo se tiho, isprekidano, krčalo je, brujalo i pucketalo. Sljedeći dan sam spojio taj isti CD player na PC zvučnike i sličan rezultat. Znaći da je discman u lošem stanju ili smo ga spržili sa pojačalom. Uskoro smo otkrili grešku primjetivši da nismo spojili 6 pin chipa sa masom (vidio sam nakon što ommetar nije pokazao spoj između mase i hladnjaka chipa). Nakon toga sam na jedan kanal spojio jedan zvučnik i uključio. Pojačalo je radilo, uz lagano brujanje (jedva primjetno) je reagirao na dodir ulaza. I tada sam spojio dva zvučnika i odlučio testirati sa muzikom međutim kad sam ukopčao, jedan kanal je počeo brujati, zujati, pucketati i pištati. Bili smo već kontrolirali pojačalo mislim da je sve ok. Danas sam opet provjerio ulaze, naponski dio i dio od tog kanala. Sve izgleda u redu. Međutim kad uključim, taj kanal počne brujati i sve jače i jače bruji i počne pucketat na kraju. U ćemu može biti problem? Meni ostane da još jednom detaljno sve prekontroliram i provjerim dali su dobri svi spojevi i dali se negdje nešto ne dira. Al ako to ne riješi problem, ne znam šta drugo može biti :( Možda u međuvremenu i riješim problem al moram otvoriti temu unaprijed za svaki slučaj tako da svaki prijedlog/savjet je dobrodošao jer pojačalo mora biti gotovo, ispravno i u optimalnom stanju najkasnije do četvrtka (riječ je o radu za školu). Hvala! |