[ kristian! @ 14.06.2010. 13:19 ] @
| Pozdrav,
TC se zabudzi na desni klik ili sift+f10 na fajl ili dir ... posle moram ubiti TC proces.
Probao sam compatibility mod kao i run as admin i nista.
TC 7.55rc3, 7.50a
da li ima resenje za ovo
|
[ Ell Diablo @ 14.06.2010. 17:09 ] @
Reinstal i to je to...
[ SlobaBgd @ 14.06.2010. 17:29 ] @
Samo u TC-u se događa zamrzavanje? Ako je odgovor potvrdan, prebaci wcmd.ini u neki drugi folder (move, ne copy), pa probaj opet. Da li se problem pojavljuje kod bilo kog fajla, ili ima određenih tipova koji koče TC? Da li je wincmd.ini u folderu programa ili u Windows folderu?
[ kristian! @ 14.06.2010. 18:24 ] @
Da samo u TC se dogadja da se zabudzi i to ne uvek, ne mogu da provalim zasto se to desava povremeno.
.ini fajlovi su izvan win DIR
problem se javlja bez obzira na fajl/dir
[ calexx @ 14.06.2010. 19:18 ] @
Hm, 7.55rc3? To mi je najsumnjivije. A i s+f10 je default nešto drugo a ne properties fajla. Da li ti se to dešava i sa regularnim verzijama TC-a i sa needitovanim wincmd.ini fajlom? Koji TC konkretno koristiš?
[ kristian! @ 14.06.2010. 21:19 ] @
s+f10 je kontekst meni isto sto i desni klik.
Sada koristim 7.55 release candidate 3 pre toga 7.50,
[ SlobaBgd @ 14.06.2010. 21:24 ] @
Ako oba Commandera koriste isti wincmd.ini u Windows direktorijumu, tu može da bude zez. Preuzmi program INIReloc
http://www.totalcmd.net/plugring/inireloc.html i pokreni prvo jedan TC pa iz njega INIReloc, i namesti da ti putanja za wincmd.ini bude u direktorijumu gde si instalirao tu verziju TC-a. Isto ponovi i sa drugom verzijom TC-a, pa probaj kako radi.
PS: Ovo bi mogllo, kad se razreši, da se prebaci u temu "Sve o Total Commanderu".
[Ovu poruku je menjao SlobaBgd dana 14.06.2010. u 22:34 GMT+1]
[ newtesla @ 15.06.2010. 09:37 ] @
Čekaj malo... normalno total commander desnim klikom selektuje fajlove, a shift+f10 poziva kontekst meni, koji može da se pozove i držanjem desnog klika duže od sekund.... Jedino ako si promenio da se desni klik u TCMD-u ponaša ka u Win Exploreru (configuration/options/operation/mouse selection mode)
Pre bih posumjao na win explorer - probaj da dobijes kontekst meni van TCMD-a, recimo desni klik na ikonicu na desktopu? Možda ti je prso win explorer, ili tcmd pogrešno poziva tu funkciju. Ako ti je prso explorer, jedino je reinstall pametna opcija.
Probaj za sam početak da pobrišeš sve wincmd.ini fajlove, a onda startuj stari TCMD - pa probaj da li onda radi s+f10. Novi tcmd je ipak release candidate.
[ kristian! @ 28.06.2010. 00:17 ] @
Smanjio sam system security na najgore tj na min, sad je ok.... a i kontext meni iskoci iz momenta onako mu je trebalo oko 1-2sec (vecnost) :)
control panel > system and security > action center {change user account control settings}
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.