[ dule70 @ 14.06.2010. 19:15 ] @
Da li neko zna sta je sa www.ubuntu-rs.org. Vec nekoliko dana ne radi.
[ combuster @ 14.06.2010. 19:29 ] @
Bice sve ok, imaju problema sa serverom kako sam nacuo. Sredice sto pre budu mogli...
[ dule70 @ 15.06.2010. 14:27 ] @
OK, hvala na informaciji.
[ dule70 @ 22.06.2010. 14:03 ] @
Samo da ne bude kao sa Mintom.
[ BBS @ 23.06.2010. 03:13 ] @
A šta je bilo sa Mintim? Nisam ni znao da je postojao srpski mint loco.

[Ovu poruku je menjao BBS dana 23.06.2010. u 05:00 GMT+1]
[ dule70 @ 23.06.2010. 16:57 ] @
Bilo je na www.mint-srbija.info. Iznenada je prestao sa radom, pa me ovo sa ubuntom podseca na tu situaciju. Valjda ce biti sve u redu.
[ BBS @ 24.06.2010. 01:53 ] @
hvala za info
[ FULLSOUND @ 24.06.2010. 11:12 ] @
koliko znam nije prvi put da se ovako nesto desava nazalost :(
[ combuster @ 24.06.2010. 11:39 ] @
http://olujicz.ns-linux.org/ubuntu/sta-je-sa-ubuntu-rs/
[ Dr.Love @ 24.06.2010. 14:54 ] @
Na linuxo.org je receno da su pregovori sa novim hosting provajderom pri kraju. Takodje i da ce menjati CMS sajta.
[ urosg3 @ 24.06.2010. 15:00 ] @
Dragi prijatelji,

Prvo da se zahvalim na interesovanju za Ubuntu zajednicu Srbije, moram da priznam da prija. Naravno da je red da se i na ovom mestu odgovori šta se dešava, jer je ovaj put downtime servera prevršio svaku granicu. Uostalom kolega Olujić je na svom blogu napisao obaveštenje, a Ivan ga je linkovao.

Elem, pad servera se dogodio ima par nedelja.Naš forum se nalazi, u okviru mreže FSN Srbije u Budimpešti, i od tog trenutka moderatorsko/administratorski tim pokušava da nagovori prijatelje iz Budimpešte da oprave server, do sad, očigledno bezuspešno. Ti napori i dalje traju.

Sa druge strane, pokušavamo na sve moguće načine da obezbedimo trajno rešenje za hosting naše zajednice. Da se pohvalim, tu smo imali više uspeha i u dogovoru sa jednom od najozbiljnijih provajderskih kuća u Srbiji finalizuje se dogovor o hostingu. Računam da će finalizacija procedure trajati dan - dva. To naravno nije kraj procesa, ostaje problem podataka zarobljenih na nedostupnom serveru, prenos tih podataka na novo mesto, prenos administratorskih prava, ali uz ovu pojačanu aktivnost tima i dobru saradnju svih umešanih u proces te probleme možemo brzo rešiti.

Iskreno se nadam.

Takođe osećam potrebu da se i ovde javno zahvalim svima koji su ponudili pomoć Zajednici, pre svega pojedincima i članovima. Raduje me što je dobri duh altruizma koji je pokrenuo Ubuntu projekat "zarazio" i naše članove. Aktivizam i dobra volja jeste ono što je krasilo i krasiće našu zajednicu. U teškoj situaciji, sa nedostupnim normalnim kanalima komunikacije, otežan dodatno činjenicom da su mnogi opravdano onemogućeni da učestvuju u odlučivanju rukovodili smo se načelom da zajednica ne bi trebala da se kod članova i pojedinaca zadužuje za hosting, jer je potrebno trajno i sistemsko rešenje. U svakom slučaju, članovima i pojedincima veliko hvala, i ogromno priznanje zajednice. Sa institucijama sa kojima smo kontaktirali, želim da napomenem, imali smo dosta uspeha, uvek smo bili primljeni sa simpatijama i hoću da vam kažem: Ubuntu zajednica u IT krugovima uživa izvanredan ugled. To me iskreno raduje i govori najviše o članovima i njihovom uzajamnom odnosu, kao i u znanju kojem raspolažu. Slobodni smo reći da je ubuntu-rs.org najveća riznica znanja o Ubuntu-u i GNU Linuksu na srpskom jeziku.

Sa druge strane u razgovorima koji su intenzivni jedan od ograničavajućih faktora je striktna restriktivna politika Ubuntu trademark i položaj zvanične Ubuntu Srbija zajednice u okviru trademark-a. U finalnim dogovorima sa izvesnim provajderom dobili smo razumevanje za ta ograničenja i sva ograničenja su prevaziđena.

U najboljoj veri da se uskoro dopisujemo na našem forumu,

Uroš
[ combuster @ 24.06.2010. 15:31 ] @
Hvala Urose na obavestenju. Zakljucavam temu do daljnjeg, ako bude nesto novo javnite mi na pm pa da otkljucam.
[ combuster @ 28.06.2010. 22:13 ] @
Sajt i forum su ponovo online.