[ Kapelan @ 15.06.2010. 13:15 ] @
Tv CRT ekran 55 cm, TDA11128PS, kupljen za male pare, ima grešku_slika je za 10 cm pomaknuta ulijevo. Isplati li se popravak, gdje bi mogao biti kvar? |
[ Kapelan @ 15.06.2010. 13:15 ] @
[ banetv @ 15.06.2010. 17:34 ] @
Odnesi u servis, ne bi trebalo mnogo da košta. TDA nije crklo.
[ Kapelan @ 16.07.2010. 08:58 ] @
Ništa od moga popravka,veli čovjek u servisu da nema šemu a i servisne upute.
Možda bi trebao ući u servis mod ali nezna kako se to ulazi na ovom tipu televizora. Držao ga 20 dana u radioni i ništa. Biće da kad je nešto kinesko moraš biti kinez da bi to popravio. Možda da ja to ipak bacim kada bude se bude odvozilo veliko smeće? [ banetv @ 16.07.2010. 09:31 ] @
Taj se očigledno nije snašao, jer kvar i nije tako ozbiljan. Probaj u neki veći servis (veći grad) ali prvo pitaj - objasni problem i pitaj da li mogu sigurno da otklone da ga ne vukao badava. Servis meni ide na kraj, prvo treba videti kakva je vn pobuda pa otkonski namotaj i zašto je slika toliko pomerena.
[ Kapelan @ 21.07.2010. 12:41 ] @
Riješeno. Odnio sam u drugi servis i greška je bila kako reče meštar u horizontalnom oscilatoru.
Brzo popravljeno i efikasno. Svaka čast serviseru iz Zaprešića. Hvala gospodinu "Banetv"na komentaru i pažnji. [ slobamoka @ 02.12.2013. 21:42 ] @
Citat: banetv: Taj se očigledno nije snašao, jer kvar i nije tako ozbiljan. Probaj u neki veći servis (veći grad) ali prvo pitaj - objasni problem i pitaj da li mogu sigurno da otklone da ga ne vukao badava. Servis meni ide na kraj, prvo treba videti kakva je vn pobuda pa otkonski namotaj i zašto je slika toliko pomerena. evo i mene kad smo vec kod vivaxa imago 2103 moj je problem malo delikatan naime tv nece da staruje cuje se testeranje napona u horizontalnom linijskom trafou zanima me sta je moguci uzrok posto su sve komponente ispravne a sumnjam na vn trafo bsc24-2422dbb dali da ga zamenim ili ne ...pozzzzz [ Hakija1710 @ 02.12.2013. 21:56 ] @
Zdravo
Mozda ne bi bilo lose da se otvori nova tema, posto problem nema nikakve veze sa naslovom teme, a resenje ce nekome zatrebati a nece moci da ga pronadje pod pogresnim naslovom. Pozdrav Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|