[ stranac2 @ 17.06.2010. 12:20 ] @
| Problem je ovakav: treba ograničiti količinu teksta koji se unosi u polje u formi, ali ne broj znakova (to znam), nego je bitna ukupna širina teksta (TextWidth). Meni tekst treba biti dugačak do 3580 točaka (pitch), neovisno o količini slova (sva slova nisu iste širine, užih slova stane više). U reportu se širina polja dobije preko svojstva TextWidth, ali to ne radi u formi.
Ima li tko kakvu ideju?
Zahvaljujem
Pozdrav |
[ Zidar @ 17.06.2010. 16:13 ] @
Nisam siguran da postoji resenje tipa mytext.size = 6 incha. Ovo na srecu nije uvek tacno
Citat:
Meni tekst treba biti dugačak do 3580 točaka (pitch), neovisno o količini slova (sva slova nisu iste širine, užih slova stane više).
Postoje fontovi kod kojih su sva slova iste sirine. Primer je Courier i Courier New.
Mozes da postavis font da bude recimo Courier. Standardna sirina je mislim 12 cpi = characters per inch. 3580 tacaka nije mnogo, 1 inch = 1440 tacaka, pa izracunaj dalje sta ti treba. Probanjem ces svakako utvrditi maximalni broj karaktera i to je otprilike sve sto moze da se uradi.
[ stranac2 @ 18.06.2010. 07:21 ] @
Hvala na ideji. S proporcionalnim fontom je problem širina znakova, tako da ih stane jako malo. To je jedno od mogućih rješenja, ako ne nađem neko još bolje.
Pozdrav
[Ovu poruku je menjao stranac2 dana 18.06.2010. u 08:58 GMT+1]
[ Zidar @ 18.06.2010. 20:13 ] @
Ako nadjes jos neko resenje, kakvo god da je, bolje ili losije, ukoliko radi, javi nam. Pitanje je zanimljivo i verovatno treba i drugima.
Usput, Courier New je proporcionalan, all ima vise od jedne velicine, pa iaberi manji Font Size. Nekad je sve islo u condensed modu, 132 znaka po sirini stranice (15cpi) umesto 80 (10 cpi?), zaboravio sam vrednosti za cpi (characters per inch)
:-)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.