[ nenadvr @ 19.06.2010. 08:37 ] @
Novi sam u ovoj tematici, radio sam pretragu ali ne mogu bas da se snadjem za ono sto meni treba. Imam laptop i hvatam neke lokalne wireless mreze koje nisu zasticene ali los im je signal pa ne mogu da se zakacim. Da li ima nekih antena koje bih mogao da utaknem u laptop da imam bolji prijem mreza u okruzenju?
[ GORSHTAK @ 19.06.2010. 08:57 ] @
Većina laptopova ima integrisanu antenu u sebi, tu je i pitanje gde se nalazi, tako da ti savetujem da ne čačkaš ništa po tom pitanju
[ mantas @ 19.06.2010. 09:13 ] @
mozes da otvoris taj laptop i da na wi-fi karticu postavis bulkhead kabl ako nema odgovarajauci konektor mozes da lemis ili da ubacis neku minipci koja ima konektor za U.FL probusis rupu na okviru i motiras spoljni konektor tako sam ja uradio i tu mozes da montiras jacu antenu od 5dbi ili bilo koju drugu,sada sve zavisi koliko si spreman na ovakav potez....
[ nenadvr @ 19.06.2010. 09:45 ] @
Pa nisam bas mislio da otvaram laptop i lemim nesto u njemu, pogotovu sto nisam strucan. Dal ima neka mogucnost za povezivanje neke antene spolja na usb ili tako neko resenje? npr. eksterna wi-fi kartica sa boljom antenom. ako nema onda necu da diram
[ tox master @ 19.06.2010. 10:31 ] @
U tom slucaju uzmi neki wireless ruter ili ap,vanjsku antenu koja ce imati opticku vidljivost sa pristupnim tackama tih mreza i kablove da sve to povezes.
Izmedju antene i rutera koaksijalni kabal sto manje duzine i lan kabal za povezivanje rutera i laptopa cija duzina nije kriticna.
[ GORSHTAK @ 19.06.2010. 11:25 ] @
Ili nabavi usb TL-WN422G ili sličan, na ovom modelu se skida antena i može jača da se stavi
[ nenadvr @ 19.06.2010. 13:23 ] @
Hvala na odgovorima