[ MilanTarot @ 23.06.2010. 17:31 ] @
Imam neiskoriscenu vecu prostoriju u kuci koja se nalazi na Banjici, blizu TC

Potreban mi je bilo kakav savet, uputstvo, preporuka itd kako to iskoristiti? Zelim da uposlim oca u penziji, i brata dzabalebarosa. Postoji opcija i za manju pocetnu investiciju.

Posedujem kola i skuter.

Razmisljao sam nesto tipa pakovanje u kuci, anketiranje, telefoniranje, sklapanje i sl, i o fast food pravljenju i dostavi.

Bilo kakav savet je dobrodosao!
[ Horvat @ 27.06.2010. 16:21 ] @
pa sve zavisi koliko love mozes priustiti u ulaganje

mozda nije lose ono sto si i sam pomislio,da otvoris neki restoran brze hrane (prodajes sendvice/pljeske i tako neke gluposti i sokice), kontam da ti ne treba bas tako jako puno love da bi ovo zapoceo (radnike imas,prostor imas, treba srediti sanitarni cvor, kupiti frizider, tost, gril, napraviti ugovor s proizvodjacem sokova za frizider, kupiti stolove i stolice i platiti rekete drzavi)


ali jos jednom, sve zavisi koliko love imas (i sta ti buraz i otac znaju raditi)
[ Nabukodonosor @ 03.07.2010. 00:38 ] @
Online prodaja necega. Mozda najbolje komponenti za racunare.
[ MilanTarot @ 03.07.2010. 00:55 ] @
primer neki? link neki?
[ Nabukodonosor @ 03.07.2010. 01:11 ] @
Za sta link?
[ MilanTarot @ 03.07.2010. 01:26 ] @
za sajt.
[ Nabukodonosor @ 03.07.2010. 01:32 ] @
Pa npr. Emmi radi samo online prodaju, nemaju lokal:

http://www.emmi.rs/naslovna_stranica.1.html
[ Marko_L @ 03.07.2010. 12:06 ] @
Čovek kaže da ima veću neiskorišćenu prostoriju, a ti mu poredlažeš online prodaju za šta mu uopšte ne treba prostorija :) Uostalom, mislim da je "online prodaja" kao fraza izgubila smisao, jer danas se gotovo sve može kupiti i online. Mislim, ko god ima neku radnju, prodavnicu, salon, šta god, obično nudi i mogućnost naručivanja robe online. Pogledaj recimo bilo koju prodavnicu računara... svuda se može naručiti online, platiti karticom, preko računa ili pouzećem, itd. Tako da, mislim da je suvišno pominjati online prodaju, kada će šta god da otvori, ako je pametan, ponuditi i mogućnost da se to pazari preko sajta.

E sad, šta uraditi sa tom prostorijom. Prvo moraš da definišeš kakva je to prostorija. Odnosno, da li se nalazi u zgradi na nekom spratu, pa je to prostorija kao i svaka druga, ili je u nekakvom prizemlju i gleda na ulicu, pa se može pretvoriti u lokal sa izlogom i slično. Od toga najviše zavisi za šta možeš iskoristiti tu prostoriju. Ako je ovo prvo, onda je ta prostorija pogodna jedino za nekakve kancelarije, studio ili proizvodnju. Ako je ovo drugo, onda bi najbolje bilo napraviti nekakvu prodaju. Takođe, bitno je koliko je to prometna lokacija, jer što prometnija lokacija, to pogodnije za prodaju, u suprotnom, ne isplati se. Mislim, ok, ako ćeš da radiš samo online prodaju, onda nije bitna lokacija, ali u tom slučaju ti nije bitan ni taj neiskorišćeni prostor koji imaš, tj. onda on nema nikakvu svrhu, osim možda da bude nekakav magacin.

Kad smo već kod lokacije, obrati malo pažnju šta sve ima otvoreno u tvojoj blizini. Ako već ima 2-3 fast food-a, onda je to poslednje što treba da otvoriš, osim ako nisi siguran da možeš da radiš mnogo bolje i kvalitetnije od njih, pa preotmeš mušterije. Možda bi bilo bolje da razmisliš o keteringu. To je slično fast food-u, ali podrazumeva mnogo kompletniju uslugu, tj. i ne mora, možeš samo da isporučuješ hranu, ali bi mnogo više posla imao ako bi pružao kompletnu uslugu, što podrazumeva organizaciju komletnih dešavanja, tipa seminari, okupljanja, proslave... Naravno, za tako nešto ta prostorija mora da bude specijalno opremljena i da prođe sanitarnu kontrolu.

Takođe, to sa telefoniranjem i anketiranjem nije loše. Telemarketing je dosta tražen u današnje vreme, ali imaj u vidu da ti za telefonski studio treba i oprema i softver koji nisu baš jeftini, a takođe, to možda ne bude baš najlegalnija delatnost u nekoj bližoj budućnosti, jer se broj poziva od strane firmi koje nude sve i svašta telefonskim putem uvećao i moguće je da će se neko setiti to da reguliše. Tako da, ako se odlučiš za to, trebaš da napraviš i plan za izvlačenje, jer ako se to desi, šta ćeš sa opremom koju si skupo platio, a više ne možeš da je iskoristiš.

Dalje, pošto si rekao da hoćeš da uposliš ćaleta i burazera, onda bi trebao prvo da vidiš šta oni umeju najbolje da rade, jer ti i to može dosta pomoći pri odluci kakav ćeš posao pokrenuti. Takođe, rekao si da postoji mogućnost nekih manjih ulaganja, a nisi pomenuo koliko je to. I od toga dosta zavisi šta možeš da radiš. Tako da, ostavi malo više detalja, pa ti neko možda može malo više pomoći.
[ Joker @ 03.07.2010. 12:21 ] @
Citat:
Marko_L:
Takođe, to sa telefoniranjem i anketiranjem nije loše. Telemarketing je dosta tražen u današnje vreme, ali imaj u vidu da ti za telefonski studio treba i oprema i softver koji nisu baš jeftini, a takođe, to možda ne bude baš najlegalnija delatnost u nekoj bližoj budućnosti, jer se broj poziva od strane firmi koje nude sve i svašta telefonskim putem uvećao i moguće je da će se neko setiti to da reguliše.
 
To je regulisano Zakonom o oglašavanju

Clan 9.
Oglasna poruka ne može da se uputi pojedinacno odredenom licu, ako je ono jasno izrazilo volju da mu se ona ne upucuje.
Zabranjeno je oglašavanje slanjem nenarucene robe, kao i direktnim obracanjem odredenom licu na javnom mestu, osim ako je to lice jasno izrazilo volju da mu se može obratiti i ako je takvo obracanje u skladu sa ovim zakonom i drugim propisima.
Zabranjeno je oglašavanje slanjem oglasnih poruka putem pozivnih sredstava sa i bez ljudskog posredovanja, putem telefaks uredaja ili elektronskih poruka, bez saglasnosti primaoca oglasne poruke.

Možda će se početi primenjivati zakon.
[ Nabukodonosor @ 03.07.2010. 12:34 ] @
Citat:
Mislim, ko god ima neku radnju, prodavnicu, salon, šta god, obično nudi i mogućnost naručivanja robe online.


Da ali njemu ne treba radnja, prodavnica, salo, sta god...zato sto bi radio SAMO online prodaju. A prostorija mu treba kao magacin za rorbu, i kao radno mesto. Ne znam sta ti tu nije jasno.
[ brkchey @ 03.07.2010. 22:34 ] @
Citat:
MilanTarot: Imam neiskoriscenu vecu prostoriju u kuci koja se nalazi na Banjici, blizu TC

Potreban mi je bilo kakav savet, uputstvo, preporuka itd kako to iskoristiti? Zelim da uposlim oca u penziji, i brata dzabalebarosa. Postoji opcija i za manju pocetnu investiciju.

Posedujem kola i skuter.

Razmisljao sam nesto tipa pakovanje u kuci, anketiranje, telefoniranje, sklapanje i sl, i o fast food pravljenju i dostavi.

Bilo kakav savet je dobrodosao!


Propao biznis TV gatanja? xD

Uzmi kredit i otvori apoteku, humanu, veterinarsku ili poljoprivrednu, bice posla ;)
[ Nabukodonosor @ 03.07.2010. 23:15 ] @
Pa nisam siguran da svako moze da otvori apoteku. Mislim da mora da je zavrsio farmaciju za to.
[ Suns @ 03.07.2010. 23:28 ] @
Apoteku možeš da otvoriš samo ako si diplomirao farmaciju.

Poljoprivrednu i tu "humanu" možeš i bez osnovne škole (moj glas ide za poljoprivrednu tu kaplje lova)
[ ventura @ 03.07.2010. 23:36 ] @
Ovo nije loša ideja:


Fina lova, malo ulaganje, a i ne treba ti nikakva škola :)
[ Nabukodonosor @ 03.07.2010. 23:42 ] @
Odlicna. Ali opet bice mu problem distribucija, jer on hoce iz kuce da radi.
[ MilanTarot @ 03.07.2010. 23:52 ] @
Za distribucijom ne bi bilo potrebe! :-)

Elem, vratite se na temu! Stvarno mi je svaki savet i predlog dobrodosao!
[ Paunic91 @ 04.07.2010. 05:26 ] @
A sto ne bi prostoriju iskoristio za nesto pametnije, a sa calom i burazerom radio neke prevare na Internetu?? Tu leze velike pare... Buhahahaahaha

Salu na stranu, mogli ste da radite tako neki "online poslic".. Uzmes karticu od ePassporte, ulozite malo vremena za iscitavanje:

http://www.elitesecurity.org/f69-Marketing i http://www.elitesecurity.org/f199-Affiliate-Programi..

Samo, kad budete zaradili neki dolar, morate napraviti cast i pozvati sve one koji su postovali na ovu temu.. .

Ako nista, makar na kafu...

Srecno u poslu....

[Ovu poruku je menjao Paunic91 dana 04.07.2010. u 13:50 GMT+1]
[ Horvat @ 05.07.2010. 21:13 ] @
jos uvek nisi rekao sta ti buraz i tata znaju
i koliko si spreman da ulozis love tamo ;)
[ paradisiac @ 17.06.2016. 19:50 ] @
Mani se ove online trgovine sa elektronikom, ima ih mali milion. Napravi si multimedijalnu prostoriju, opremi sa laptopom i projektorom, te iznajmljuj za seminare, webinare (ukoliko postaviš i kameru te omogućiš online stream), kurseve i slično. Nije loša ideja? :P
[ Nabukodonosor @ 17.06.2016. 20:25 ] @
Jos da nisi digao iz mrtvih temu staru 6 godina mozda bi tvoj predlog i imao smisla.
[ paradisiac @ 19.06.2016. 23:29 ] @
Gledaj sad frajer za Google radi.