[ rademihajlovic1 @ 24.06.2010. 14:18 ] @
| Imam jedan problem pri instalaciji windowsa.Danas sam ubacio cd windows xp sp1 i restartovao racunar.Cd je ocitan preko boota i poceo sam normalno instalaciju sve do dela za formatiranje.Izbrisao sa C particiju i ponovo je kreirao i pritisnuo Enter za instalaciju windowsa na C.Onda sam izabrao NTFC i pritisnuo enter.Onda mi se pojavila ova poruka:
Setup was unable to format the partition.The disk may be damaged.Make sure the drive is switched on and properly connected your computer.If the disk is a SCSI disk,make sure your SCSI devices are properly terminated.Consult your computer manual or SCSI adapter documentation for more information.You must select a different partition foe Windows XP.
Molim vas da mi pomognete.
Hvala unapred.
|
[ Aleksandar Vasic @ 24.06.2010. 14:58 ] @
Ili ti je 'crk'o' harddisk, ili se u medjuvremenu iskljuci (izgubi struju), probaj da zamenis naponski kabal (stavi neki drugi, slobodan)
cini mi se da je ovo vise za hardware nego za windows desktop
[ Djetvan @ 24.06.2010. 15:03 ] @
@redemihajlovic1
Da li je na istom računaru instaliran i Windows 7 ?
Ako je na istom računaru instaliran i Windows 7 onda Windows XP ne može da bude instaliran jer kod Windows-a postoji pravilo da stariji operativni sisstem ne može da bude instaliran posle mlađeg, nego mora obrnutim redom.
[ plavigor @ 24.06.2010. 18:52 ] @
Citat:
Djetvan: Ako je na istom računaru instaliran i Windows 7 onda Windows XP ne može da bude instaliran jer...
I misliš da zbog toga daje onu poruku? To što si spomenuo odnosi se na nešto drugo.
Te poruke o greškama su ipak pisali učeni ljudi iz te oblasti pa bi stvarno bilo lepo i poslušati ih, bar kao početnu smernicu u rešavanju problema. Sve lepo piše u poruci, a Aleksandar Vasić je to lepo i preveo.
[ negas @ 29.06.2010. 15:48 ] @
Imao sam isti problem! Jednostavno sam samo hteo da oborim sistem, i install novi, i isto mi je to prijavljivao onako plava pozadina i ceo tekst...na kraju je HDD riknuo ulaz valjda za struju nije bio OK! Srecom nisu mi u serisu uzeli kintu, iako je prosla garancija!!!
Mada mozda kod tebe bude totalni neki treci problem...cesto jedno obaveshtenje znaci milion odogovora-na nesrecu tako je! Kod mene je HDD, kod tebe mozda samo kablovi...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.